ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Μια τρύπα να κρυφτείτε

Ανησύχησε η κυβέρνηση από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και σύμφωνα με τα οποία τα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας για τον τελευταίο χρόνο ανέρχονται σε 2,2 δισ. ευρώ. Και ορθώς ανησύχησε, γιατί αυτά είναι χρήματα που έχουν πληρώσει εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την τσέπη τους, πολλές φορές φτάνοντας στα όρια της επιβίωσης. Και η κυβέρνηση είναι έκθετη, γιατί λέει ότι εντόπισε μόλις 591 εκατομμύρια, από τα οποία μάλιστα θέλει να αφαιρέσει τις εμπορικές εκπτώσεις που έδωσαν οι εταιρείες ώστε φορολογήσει ακόμα λιγότερα.

Τώρα ο υπουργός Σκρέκας απαιτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να παρουσιάσει τη μεθοδολογία του και τα κέρδη ανά πάροχο για να δεχτεί τα στοιχεία ως αξιόπιστα. Τη μεθοδολογία του ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. την παρουσίασε προχθές μαζί με τα στοιχεία. Αντιθέτως, ο Σκρέκας δεν έχει παρουσιάσει καμία μεθοδολογία. Ούτε στοιχεία ανά πάροχο έχει παρουσιάσει. Τώρα τα απαιτεί από την αντιπολίτευση ως ένδειξη εγκυρότητας.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε έλεγχο των υπερκερδών μετά την κατακραυγή των καταναλωτών. Μέχρι τότε ο Σκρέκας αρνούνταν ότι υπάρχουν. Η ΡΑΕ αμφισβήτησε τη μεθοδολογία που της επιβλήθηκε. Και ο πρόεδρός της μίλησε για μεθοδεύσεις που θα επιτρέψουν στη ΔΕΗ να μην πληρώσει δεκάρα.

Αφήστε λοιπόν τώρα. Είστε εκτεθειμένοι απέναντι σε εκατομμύρια ανθρώπους. Κι αυτό για να εξασφαλίσετε υπερκέρδη δισεκατομμυρίων στη ΔΕΗ και στους υπόλοιπους. Καλύτερα να βρείτε μια τρύπα να κρυφτείτε.