ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Μιθριδάτης: «Μάλλον δεν θα λειτουργεί σε εμένα ο αλγόριθμος»

 

Χρειάστηκαν μόλις 12 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα, για να γίνει ο γνωστός ράπερ Μιθριδάτης από τα πρώτα θέματα συζήτησης. Με πολιτικοποιημένους και καταγγελτικούς στίχους απέναντι στην κυβέρνηση, μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν εδώ και 2 χρόνια, που βρίσκεται στο τιμόνι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε που το κομμάτι ανέβηκε στο Youtube πριν 3 μέρες και ήδη έχει πάνω από 590.000 προβολές. Μάλλον ο Μιθριδάτης είναι η φωνή του κόσμου, που έχει εξοργιστεί με τα αφηγήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και δεν έχει άλλη υπομονή. Αυτό που προκαλεί απορίες είναι το γεγονός ότι η πλατφόρμα του Youtube δεν έχει εντάξει το συγκεκριμένο βίντεο στις «Τάσεις» (στην κατηγορία δηλαδή, στην οποία εντάσσεται κάθε βίντεο που έχει μεγάλη απήχηση από την αρχή της δημοσιοποίησής του), ενώ στο Twitter, το hashtag #Μιθριδάτης βρίσκεται πρώτο τα trends, με τους χρήστες στην πλειοψηφία τους να τον αποθεώνουν.

Και ο ίδιος ο καλλιτέχνης πήρε θέση για τον «αλγόριθμο» του Youtube. «Φαντάζομαι σε εμένα δεν θα λειτουργεί ο αλγόριθμος, δεν ξέρω, όλα τα άλλα μπορεί να είναι καχυποψίες. Πάντως τη δουλειά του την κάνει. Καλό θα ήταν, γιατί θα μπορούσε το μήνυμα να μεταφερθεί σε περισσότερο κόσμο. Στο χέρι μας είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη, στο Kontra channel.

Για το «θεατρικό μονόπρακτο» όπως χαρακτήρισε το 12λεπτο βίντεο, είπε: «Είναι ένα όχημα να μεταφερθούν απόψεις, εμπειρίες και σκέψεις. Είναι ένα μουσικό ντοκιμαντέρ. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί ο κόσμος να το χρησιμοποιήσει όπως επιθυμεί και θέλει».

Σημείωσε επίσης, το ρόλο που έπαιξε η πανδημική συνθήκη που όλοι βιώνουμε και εξήγησε πως του ήρθε η ιδέα για το «έργο».

«Δεν θα έλεγα ότι είναι ακριβώς τραγούδι. Θα μπορούσε να ήταν θεατρικό μονόπρακτο. Εγώ το προσέγγισα μουσικά. Ένα μελοποιημένο έργο, έτσι μπορώ να το χαρακτηρίσω. Δεν εξυπηρετεί την ψυχαγωγία. Είναι ένα έργο που πρέπει ο άλλος να καθίσει, να το παρακολουθήσει. Έχει γίνει viral για άλλους λόγους» σχολίασε με νόημα.

«Δεν είπα σε μια νύχτα από το πουθενά την ώρα που έπινα το μοχίτο ότι θα γράψω ένα κομμάτι. Μάζεψα πολύ σαπίλα όλο αυτό το χρονικό διάστημα που βιώνουμε την πανδημική συνθήκη υπό τέτοιου είδους κυβερνητικής διαχείρισης» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, τόνισε πως «δεν είναι τα 2 χρόνια σε 12 λεπτά, κάποια σημεία είναι τα 40 χρόνια σε 12 λεπτά».

Καταλήγοντας είπε, «Όλοι πρέπει να πράξουμε το σωστό».