ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Επικαιρότητα

Νέα Αριστερά / Ενδεικτική της φιλοπόλεμης στροφής της Ευρώπης η απαγόρευση εισόδου στον Βαρουφάκη

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει κάθε δραστηριότητα του Γιάνη Βαρουφάκη και δύο ακόμη ακαδημαϊκών που θα μιλούσαν σε συνέδριο για την Παλαιστίνη στο Βερολίνο, η Νέα Αριστερά.

«Η απόφαση της Γερμανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει κάθε δραστηριότητα- ακόμα και διαδικτυακή ομιλία- τριών ακαδημαϊκών που θα μιλούσαν σε συνέδριο για την Παλαιστίνη στο Βερολίνο, μεταξύ των οποίων ο Γιάνης Βαρουφάκης, είναι απαράδεκτη και ενδεικτική της αυταρχικής και φιλοπόλεμης στροφής που παίρνει η Ευρώπη» αναφέρει αρχικά και συνεχίζει:

«Είναι αδιανόητο το 2024 στην καρδιά της Ευρώπης να ανακοινώνονται τέτοιες απαγορεύσεις. Ιδίως την στιγμή που η Παλαιστίνη ισοπεδώνεται από το διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει το Ισραήλ».

«Η γερμανική κυβέρνηση οφείλει να ανακαλέσει αυτή την επικίνδυνη για τη δημοκρατία απόφαση. Η Ευρώπη οφείλει να πάρει ενεργό ρόλο στο ζήτημα της κατάπαυσης του πυρός, στην απελευθέρωση της Παλαιστίνης και στο τέλος της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα», καταλήγει.