ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Αλληλεγγύη Δεύτερο Θέμα

Νέα καταγγελία για κακομεταχείριση, ξύλο και παράνομη επαναπροώθηση μεταναστών από τις ελληνικές Αρχές

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ήρθε στο φως νέα καταγγελία για κακοποίηση μεταναστών και παράνομη επαναπροώθησή τους στη γειτονική χώρα από τις ελληνικές Αρχές. Όπως μεταδίδουν κάποια τουρκικά μέσα: «Η συνέντευξη με τους μετανάστες αποκάλυψε ότι μετά τη σύλληψή τους από τις ελληνικές Αρχές, δεν τους δόθηκε τροφή ή νερό, υπέστησαν σκληρή μεταχείριση, ξεγυμνώθηκαν και ξυλοκοπήθηκαν πριν επαναπροωθηθούν βίαια στην Τουρκία» ανέφερε το υπουργείο, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιου είδους καταγγελίες για την Ελλάδα.

Άλλη μία καταγγελία για κακοποίηση μεταναστών και παράνομη επαναπροώθηση έρχεται στο φως, από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αυτή τη φορά. Το υπουργείο σημείωσε ότι περίπου 42 μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων 12 γυμνών ατόμων, συνελήφθησαν στην επαρχία Edirne κοντά στα ελληνικά σύνορα, όπως μετέδωσε το DailySabah λίγες μέρες πριν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ελληνικές συνοριακές μονάδες ξυλοκόπησαν τους μετανάστες, αφαίρεσαν τα ρούχα κάποιων εξ αυτών και τους ώθησαν βίαια στην Τουρκία, όπου συνελήφθησαν, και τους επιτράπηκε από τις τουρκικές Αρχές να περάσουν στην περιοχή Nazımbey Çiftliği για να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες τους.

«Η συνέντευξη με τους μετανάστες αποκάλυψε ότι, μετά τη σύλληψή τους από τις ελληνικές αρχές, δεν τους δόθηκε τροφή ή νερό, υπέστησαν σκληρή μεταχείριση, ξεγυμνώθηκαν και ξυλοκοπήθηκαν πριν επαναπροωθηθούν βίαια στην Τουρκία», ανέφερε το υπουργείο στη δήλωσή του, σύμφωνα με το TuskishMinute.com.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιου είδους καταγγελίες για την Ελλάδα. «Στη Σάμο εξαφανίζονται άνθρωποι» καταγγέλλει η Πρωτοβουλία #StopPushbacks. «Υπάρχει θέμα για εμάς που ζούμε σ’ αυτούς τους τόπους και για όλον τον πληθυσμό της χώρας μας. Καταργούνται τα πάντα και κυρίως ο ανθρωπισμός. Δηλαδή θα συνηθίσουμε στην βαρβαρότητα, αν δεν το έχουμε ήδη πάθει. Υπάρχει θέμα λοιπόν για τη συνείδησή μας και υπάρχει θέμα και γι’ αυτούς τους ανθρώπους, που χάνονται, που πνίγονται, που εξαφανίζονται, ή που ζουν σε άθλιες συνθήκες».

Η Διεθνής Αμνηστεία δημοσίευσε πολυσέλιδη έκθεση με τίτλο «Ελλάδα: Βία, ψέματα και επαναπροωθήσεις», όπου καταγράφονται αναλυτικά στοιχεία για τη διαρκώς αυξανόμενη και διεθνώς παράνομη τακτική των επαναπροωθήσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα ελληνικά σύνορα, τόσο στα νησιά, όσο και στον Έβρο. «Ακούγαμε φωνές από τα διπλανά κελιά. Έπαιρναν τους ανθρώπους έναν – έναν. Μέχρι που δεν ακουγόταν τίποτα» καταγγέλλει πρόσφυγας, σύμφωνα με την έρευνα.