ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Να φύγει αυτό το καραβάνι της συμφοράς…

 

«Θα υπάρχουν και πισωγυρίσματα, θα υπάρχουν και αστοχίες τις οποίες πάντα με θάρρος οφείλουμε να αναγνωρίζουμε, κυρίως για να μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι.»

Λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τελευταία επίσκεψη του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αφού βρέθηκαν στον χιονιά εκτός τόπου και χρόνου, θεωρούν ότι με τις μισές συγγνώμες και με το «μαθαίνουμε από τα λάθη μας» καθαρίζουν. Ο θεωρητικός του επιτελικού κράτους Μητσοτάκης, που τόσο μας το διαφήμιζε προεκλογικά, μας λέει τώρα ότι το επιτελικό κράτος ήταν τζούφιο και τώρα μαθαίνει από τα λάθη του. Δεν είναι όμως έτσι απλά τα πράγματα. Μέχρι να μάθουν από τα λάθη τους έχουν κάψει στις καλοκαιρινές φωτιές ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες στρέμματα, έχουν παραλύσει την Αθήνα και εγκλωβίσει χιλιάδες πολίτες γιατί ήταν ανίκανοι να αντιληφθούν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος χιονιά, ενώ για τον κορονοϊό, έχουν καταφέρει η Ελλάδα να είναι σταθερά ανάμεσα στις τρείς χειρότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Όσο για την ακρίβεια μας λένε ότι είναι εισαγόμενη και ελπίζουν να μην κρατήσει πολύ. Ζήσε Μάη μου…

Τα γεγονότα τους προσπερνούν και τους ειρωνεύονται, ενώ ο Μητσοτάκης και το επιτελικό κράτος των ανίκανων ημετέρων, παρακολουθούν εμβρόντητοι τις καταστροφές να εξελίσσονται ερήμην τους. Αυτό που διδαχτήκαμε από την διαχείριση τόσο του κορονοϊού, όσο και του πρόσφατου χιονιά, είναι ότι οι εμμονικές νεοφιλελεύθερες ιδέες, ότι οι ιδιώτες θα πάρουν στα χέρια τους τομείς της εθνικής οικονομίας, θα μας σώσουν και θα προοδεύσουμε μαζί τους, είναι απλώς ένα ψέμα, μια απάτη και ένα πρόσχημα για να τα κονομήσουν σε βάρος μας. Όλες αυτές οι βαρύγδουπες αλλά στην πραγματικότητα ντενεκεδένιες ιδιωτικές εταιρίες που κάνουν θόρυβο αλλά είναι περίπου κενές, στο νου τους έχουν το κέρδος και την κονόμα. Μπουκώνουν με χρήμα τα στόματα των υπουργών και των οικονομισάριων για να πάρουν τις δουλειές και να λεηλατήσουν την δημόσια οικονομία. Την τσέπη μας.

Το σουρεαλιστικό τοπίο με τον αυτοκριτικό Μητσοτάκη του συγνώμη αλλά ακόμα μαθαίνω από τα λάθη μου, πρέπει να εξαφανιστεί. Εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς και γελοίοι. Είναι ώρα να του δίνουν. Κατέρρευσαν μαζί με το επιτελικό κράτος τους που ποτέ δεν υπήρξε, αλλά ήταν προϊόν προπαγάνδας. Επιτελικό κράτος καραγκιόζ μπερντές. Ο Μητσοτάκης αυτό που έχει στο μυαλό του δεν είναι πως θα υπηρετήσει τον κόσμο που τον εξέλεξε, άλλωστε δεν είναι ικανός να το κάνει, αλλά πως θα διευθετήσει τις business σύμφωνα με τα ιδιωτικά συμφέροντα και τις εταιρίες που τον στηρίζουν.

Σκεφτείτε ποιοι μας κυβερνούν σήμερα.

-Γιώργος Πατούλης, με τα «θηρία» οχήματα της Περιφέρειας Αττικής που διαφήμιζαν ότι θα αντιμετώπιζαν την κακοκαιρία «Ελπίδα». Εδώ ξεκαρδίζονται στα γέλια…

-Γιώργος Γεραπετρίτης, σε ανοιχτή γραμμή με τον Φουρθιώτη…

-Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: «Θέλω να ξεκινήσω ζητώντας μία προσωπική και ειλικρινή συγγνώμη από τους συμπολίτες μας οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν επί πολλές ώρες, μένοντας εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, μπλα, μπλα, μπλα,μπλα…»

Αυτοί ακόμα μαθαίνουν από τα εγκληματικά λάθη τους. Καιρός και εμείς να μάθουμε από τα λάθη μας και να τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν.
Όλους μαζί. Όλο το καραβάνι της συμφοράς…