ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Αλληλεγγύη Δεύτερο Θέμα

Οικογένειες σε αιχμαλωσία στο Φαρμακονήσι

Ομάδα 36 ατόμων, που φέρεται να κρατούνται αιχμάλωτοι εδώ και αρκετές ημέρες στο νησί του Φαρμακονήσιου από Έλληνες αξιωματούχους, επικοινώνησε με το Aegean Boat Report για βοήθεια.

Η ομάδα των 36, 24 ανδρών, 6 γυναικών και 6 παιδιών, όλοι από την Παλαιστίνη, ενημέρωσε την Aegean Boat Report ότι επιθυμεί να υποβάλει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής ισχυρίζονται ότι έχουν λάβει ούτε τροφή ούτε νερό και κρατήθηκαν σαν ζώα σε μια μικρή περιοχή που περιβάλλεται από συρματόπλεγμα, μόνο καταφύγιο είναι ένα μικρό υπόστεγο δίπλα στο λιμάνι.

Από φωτογραφίες, βίντεο και δεδομένα τοποθεσίας που στάλθηκαν στο Aegean Boat Report, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρίσκονται στο Φαρμακονήσι.

Επίσης από φωτογραφίες διακρίνουμε ξεκάθαρα ένα Lambro Halmatic 60, ΛΣ 514, του Λιμενικού Σώματος Ελλάδος αγκυροβολημένο στο λιμάνι, το σκάφος πιθανότατα ανήκει στο λιμενικό της Λέρου.

Άγνωστη η τύχη των 36 στο Φαρμακονήσι, η επαφή με την ομάδα χάθηκε νωρίτερα σήμερα. Δεν υπάρχουν αναφορές για μεταφορά ατόμων στη Λέρο και φοβόμαστε ότι θα απελαθούν με σωσίβιες σχεδίες στο Αιγαίο εάν δεν παρέμβει κανείς.

Ενημέρωση 12:00

Η Λιμενική Αστυνομία Λέρου λέει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για αυτό το περιστατικό, κάτι που φαίνεται πολύ περίεργο. 36 άνθρωποι κρατούνται αιχμάλωτοι στο κατοικημένο νησί εδώ και μέρες.

Σήμερα το πρωί το ΛΣ 514 έφυγε και στο λιμάνι πήρε θέση περιπολικό ακτοπλοϊκό σκάφος Lambro 57, με αριθμό ταυτότητας ΛΣ 612, του λιμενικού στη Λέρο, ναι σωστά μαντέψατε.

Η κατάσταση στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου είναι εντελώς εκτός ελέγχου, όλο και περισσότεροι άνθρωποι απωθούνται μετά την άφιξή τους στα ελληνικά νησιά. Τα στοιχεία είναι πολύ ξεκάθαρα, είχαν τεκμηριωθεί εδώ και  19 μήνες χωρίς καμία ενέργεια από την Επιτροπή της ΕΕ, δεν είναι μόνο ντροπή για τον ελληνικό λαό, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη.

Ήρθε η ώρα να παρέμβει η Επιτροπή της ΕΕ, αυτή η τρέλα συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό.

 

Families In Captivity On Farmakonisi