ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Οι ακροκεντρώοι-νεοδεξιοί φίλοι του Μητσοτάκη

Γράφει ο Ορέστης Μεταξάς

 

Τον Μητσοτάκη δεν τον λες και τον συμπαθέστερο πολιτικό. Ακόμα και οι δεξιοί που τον ψηφίζουν δεν τρελαίνονται μαζί του.

Υπάρχουν όμως κάποιοι που ορκίζονται και πίνουν νερό στ’όνομα του και τον θεωρούν πρότυπο μεταρρυθμιστή!!! Είναι το καινούριο πολιτικό φρούτο της εποχής οι γνωστοί ως «ακροκεντρώοι» στην πραγματικότητα όμως ο όρος που τους ταιριάζει είναι «νεοδεξιοί».

Πολλοί από αυτούς ξεκίνησαν από αριστερές νεολαίες, μετά τους κέρδισε ο Σημιτικός εκσυγχρονισμός του Τσουκάτου του Τσοχατζόπουλου και του Μαντέλη και αφού γλυκοκοίταξαν προς  το ΠΟΤΑΜΙ βρήκαν τον προορισμό τους στη ΝΔ του Μητσοτάκη.

Οι ακροκεντρώοι-νεοδεξιοί ανήκουν κατά την συντριπτική πλειοψηφία τους στην σχετικά εύπορη μεσαία τάξη και έχουν ως φετίχ τους την λέξη εκσυγχρονισμός. Θεωρούν ότι ο Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος που θα κάνει τις ονειρώξεις τους περί εκσυγχρονισμού πραγματικότητα.

Όταν τους ρωτάς να σου αναφέρουν κάτι συγκεκριμένο εκσυγχρονιστικό που έκανε στα τέσσερα χρόνια που κυβερνά ο Μητσοτάκης, σου απαντούν για την κατώτατη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Κι όταν τους ρωτάς τι σόι εκσυγχρονισμός είναι αυτός που οι ίδιοι οι «ανάξιοι» μαθητές να εισαχθούν  στα ΑΕΙ, παίρνουν ισότιμο πτυχίο με τα πτυχία κάποιων πανεπιστημιακών σχολών μέσω των ιδιωτικών κολεγίων που αναγνώρισε η κυβέρνηση, δεν σου απαντάνε τίποτα. Ένα δεύτερο σημαντικό μεταρρυθμιστικό βήμα γι αυτούς είναι η πανεπιστημιακή αστυνομία και απορούν και ενοχλούνται που ο Μητσοτάκης δεν την προχωρά.

Δηλώνουν φανατικοί ευρωπαίοι, αντιλαϊκιστές και κυρίως αντισύριζα. Όταν τους αναφέρεις το θέμα των υποκλοπών, που  ο εκλεκτός τους Κυριάκος πιάστηκε να παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα, ακόμα και την αδελφή του και τ’ανίψια του και όλη η Ευρώπη τον κράζει, οι ακροκεντρώοι-νεοδεξιοί υποβαθμίζουν το θέμα.

Λένε ότι αυτά γινόταν παντού και πάντα και δηλώνουν τον θαυμασμό τους και την πίστη τους στον Μητσοτάκη που έχει παγκόσμια αναγνώριση, γι αυτό άλλωστε τον κάλεσαν και μίλησε στο Κογκρέσο στις ΗΠΑ. Όταν επιμένεις και τους λες ότι οι υποκλοπές είναι παραβίαση των κανόνων της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, σου απαντούν ότι το θέμα των υποκλοπών απλώς δεν τους ενδιαφέρει.

Έχουν μεγάλο στομάχι  που χωρά τα πάντα και τις υποκλοπές και την λίστα Πέτσα και τον πρωτοφανή έλεγχο της ενημέωσης και τις απευθείας αναθέσεις και τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη και τον Πλεύρη και το ξύλο στον κύριο Ινδαρέ και την οικογένεια του. Τα καταπίνουν όλα αμάσητα και τα χωνεύουν χωρίς ιδιαίτερα ζόρια και αμφιβολίες.

Οι ακροκεντρώοι-νεοδεξιοί είναι οι επίλεκτες ομάδες στήριξης του Μητσοτάκη. Έχουν την ορμή του νεομυημένου οπαδού και τον φανατισμό του γενίτσαρου. Δεν θα τον εγκαταλείψουν, γιατί θα είναι σαν εγκαταλείπουν τον ίδιο τον εαυτό τους.

Στρώματα που τους κατευθύνει το χρήμα δεν συγχώρεσαν ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ την υπερφορολόγηση τους. Ένα τριήμερο στο Καρπενήσι και στην Μύκονο που κάποιες φορές το στερήθηκαν, ήταν πιο σημαντικό γι αυτούς από τους ανθρώπους που έψαχναν στους σκουπιδοντενεκέδες προκειμένου να επιβιώσουν και έπρεπε οπωσδήποτε να στηριχθούν.

Η ελπίδα του Μητσοτάκη στις επερχόμενες εκλογές είναι αυτό το αντισύριζα μέτωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις εκλογές του 2019 να ξαναπαίξει τον ίδιο ρόλο. Οι ακροκεντρώοι funs του Μητσοτακισμού να δώσουν τον αντισύριζα τόνο.

Όμως το 2023 δεν είναι 2019. Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρυφτεί και τον «εκσυγχρονισμό» του  τον εκπροσωπούν οι Πάτσηδες , οι Χειμάρες, οι Μαντάδες, η Σοφία Νικολάου και τόσοι άλλοι άρπαγες του δημοσίου χρήματος.

Το 2023 είναι τέσσερα χρόνια μετά το 2019. Είδαμε και μάθαμε πολλά. Το πάζλ Μητσοτάκης σχεδόν συμπληρώθηκε.

Ένα κομμάτι μένει. Το κρατά ο Διονύσης Σαββόπουλος που δήλωνε σαν μεταμελημένη Μαγδαληνή το 2019 ότι στήριζε τον Μητσοτάκη: «Οι ελπίδες μου όμως είναι στον Μητσοτάκη, είναι πάρα πολύ δύσκολο το έργο του και αξίζει υποστήριξη».

Περιμένουμε σήμερα από τον Διονύση Σαββόπουλο να μας πει τι απέγιναν αυτές οι ελπίδες και αν ο Μητσοτάκης αξίζει πλέον υποστήριξης.

Και τότε το παζλ θα συμπληρωθεί.