ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Οι νέοι δεν τσιμπάνε στην προπαγάνδα του Μητσοτάκη

Freedom Pass-«κάρτα ελευθερίας», σημαίνει εμβολιασμός των νέων από 18-25 ετών και κατάθεση εκατόν πενήντα  υρώ στο ηλεκτρονικό τους πορτοφόλι. «Καλώ τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο.» Έτσι παρουσίασε την Freedom Pass ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι νέοι θα τσιμπήσουν την ευκαιρία και θα τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο. Το οφείλουν στον εαυτό τους και στους δικούς τους ανθρώπους.  Εκείνο που δεν πρόκειται να κάνουν είναι να τσιμπήσουν στα γλυκανάλατα λόγια του Μητσοτάκη που τους «γλύφει» και τους κολακεύει. Του Μητσοτάκη  που συνεχώς άφηνε υπονοούμενα  για την ανευθυνότητα τους και την κύρια ευθύνη τους στην διάδοση  του κορονοϊού. Του Μητσοτάκη που τις δικές του ευθύνες προσπαθεί να τις πετάξει πάνω στην κοινωνία και ειδικά στους νέους. 

Και σήμερα που τα λόγια του  Μητσοτάκη είναι  μέλι για τα αγόρια και τα κορίτσια μας, εκείνα δεν ξεχνάνε. Οι  νέοι  φοιτητές, που σε κάθε ευκαιρία έστελνε τα ΜΑΤ εναντίον τους και τώρα θέλει να εγκαταστήσει μέσα στις πανεπιστημιακές σχολές τους αστυνομικά τμήματα. Οι εργαζόμενοι νέοι των 400 και 500 ευρώ, που το νέο εργασιακό νομοσχέδιο τους υποχρεώνει  να δουλεύουν σαν είλωτες δεκάωρα, απλήρωτες υπερωρίες, με ανταλλαγή κάποιων ρεπό. Λες και ο ελεύθερος χρόνος των νέων μπορεί να γίνεται παιχνίδι στα χέρια της εργοδοσίας, του Μητσοτάκη και του Χατζηδάκη. Οι νέοι θέλουν αξιοπρεπείς μισθούς για να ζήσουν και ελεύθερο χρόνο για ν’αφιερώσουν στη νεότητα τους. 

Τους νέους που τους πετάνε έξω από τις πανεπιστημιακές σχολές, χωρίς να τους δίνουν εναλλακτικές επαγγελματικές λύσεις. Για να  περιφέρονται άνεργοι, ανειδίκευτοι εργάτες, φτηνό κρέας,  στον βαλκανικό οίκο ανοχής που μετατρέπεται σιγά-σιγά η Ελλάδα του Μητσοτάκη.  Κι οι πελάτες θα ψωνίζουν  φθηνό κρέας όλων των ειδών και γούστων σε τιμές συμφέρουσες. Αυτή είναι η μοίρα των νέων των φτωχών λαϊκών τάξεων. Κάποιοι με ιδιαίτερο ταλέντο θα ξεφύγουν, όμως η συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών παιδιών  θα σφαγιάζεται για ένα κομμάτι ψωμί, στο σφαγείο της δήθεν σοφής αγοράς που όλα τα ρυθμίζει.

Και τολμούν και μιλάν για κατώτατες βάσεις εισαγωγής, για αριστεία, για αξιοκρατία αυτοί που γέμισαν το δημόσιο με μετακλητούς κομματικούς υπαλλήλους, που διόρισαν υφυπουργό με πλαστό πτυχίο, που διόρισαν στα νοσοκομεία αντί τους managers που είχαν υποσχεθεί, λογιστές, απόστρατους στρατιωτικούς και κάθε καρυδιάς καρύδι του κομματικού σωλήνα. Που έχουν αναγάγει τις απευθείας αναθέσεις σε επιστήμη: Σουβλατζίδικα ημετέρων σε μια νύχτα μεταμορφώθηκαν σε εισαγωγείς  μασκών για τον κορονοϊό  και κρεοπωλεία σε εισαγωγείς  αντισηπτικών.  

Όλα αυτά δεν κρύβονται και οι νέοι δεν τσιμπάνε στην προπαγάνδα του Μητσοτάκη. Ο οποίος πάντα μειλίχιος, μοντέρνος και  στιλάτος, γεμάτος καλές προθέσεις και με σχέδιο, σταθερά μετατρέπει την Ελλάδα σε μια τρίτης κατηγορίας χώρα της ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι σε όσους εναντιώνονται  στο ζοφερό σκηνικό που με ταξική συνέπεια οικοδομεί, τους λέει παρωχημένους και ότι ανήκουν σε άλλες εποχές. Η απανθρωπιά κι η σκληρότητα του Μητσοτάκη είναι η σύγχρονη εποχή του… 

Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα. Η Ελλάδα που οι νέοι θα αλέθονται στο βωμό του χαμηλού εργατικού κόστους και με τον αλεσμένο κιμά τους θα θησαυρίζουν όλα αυτά τα συνηθισμένα  παράσιτα που ρουφάνε τις σάρκες της χώρας και στηρίζουν με μανία και πάθος την σημερινή δυστοπική, ακραία τοξική κυβέρνηση του Μητσοτάκη.

Εκατόν πενήντα ευρώ κι όποιος τσιμπήσει. Ο Μητσοτάκης ελπίζει ότι θα εξαγοράσει τους νέους όπως εξαγόρασε τα ΜΜΕ. Όμως οι νέοι δεν μασάνε, δεν τσιμπάνε και τον περιμένουν για τον λογαριασμό. Και τότε ο Μητσοτάκης θα διαπιστώσει ότι  εκτός από τα εκατόν πενήντα ευρώ υπάρχει και η αξιοπρέπεια. Το βαλκανικό μπορντέλο θα σηκώσει κεφάλι. Και πρωταγωνιστές θα είναι οι νέοι που τους κάνουν ικέτες για έναν μισθό των τριακοσίων, τετρακοσίων ή πεντακοσίων ευρώ. Την ώρα που η ΝΔ χρωστά 349.000.000 ευρώ. Εάν εξοφλούσε αυτό το χρέος οι 940.000 νέοι δικαιούχοι της «κάρτας ελευθερίας», θα μπορούσαν να εισπράξουν αντί 150 ευρώ, 371 ευρώ ο καθένας. Ή θα μπορούσαν να γίνουν εκατοντάδες νέες κλίνες ΜΕΘ και να μην πεθαίνει ο κόσμος αβοήθητος. 

Την ίδια στιγμή οι εγκληματίες των μιζών της SIEMENS και της NOVARTIS  κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι, χαμογελώντας ειρωνικά για τα κορόιδα που θα δουλεύουν δεκάωρα και θα πληρώνονται με ρεπό. Κι σ’όποιον αρέσει. Κρέας για άλεσμα υπάρχει μπόλικο. Και σε καλές και συμφέρουσες τιμές. Φροντίζει γι αυτό ο Κυριάκος. ..