ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Οι πρόσφυγες και το κυβερνητικό ήθος

Έξαλλη η κυβέρνηση, κατηγορεί μέσω «κύκλων» της τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη ότι με την ερώτηση που υπέβαλε, αν η Ελλάδα τηρεί στην αντιμετώπιση των προσφύγων το Διεθνές Δίκαιο, υιοθετεί την κακόβουλη τουρκική προπαγάνδα εις βάρος της χώρας μας.

Και υπενθυμίζουν οι «κύκλοι» ότι και στα γεγονότα του Έβρου, που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν «υποκινούμενη εισβολή προσφύγων», πάλι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετούσαν τη βρόμικη προπαγάνδα του Ερντογάν.

Και ποιος τα λέει αυτά;

Οι ίδιοι που περηφανεύονται για τα push back στη θάλασσα, μια πρακτική που θέτει ανθρώπους σε θανάσιμο κίνδυνο και την οποία και ο Πέτσας, και ο Στεφανής έχουν παραδεχτεί κυνικότατα. Οι ίδιοι που ζητάνε από την Ευρώπη εξαίρεση από το Διεθνές Δίκαιο:

«Δεν μπορούμε να λειτουργούμε ως ασπίδα της Ευρώπης και στη συνέχεια να μας κατηγορούν ότι λειτουργήσαμε ως ασπίδα» είπε στη Βουλή ο Κουμουτσάκος. Αλλά όταν το παραδέχονται οι ίδιοι, είναι καλά. Όταν τους το λένε ο Αρβανίτης και ο Τζανακόπουλος, είναι τουρκική προπαγάνδα. Τουρκική προπαγάνδα για την οποία δεν έχουν μπει καν στον κόπο να κάνουν κάποιο διάβημα στην Τουρκία. Λεπτομέρειες.

Γιατί η κυβέρνηση αυτή παίζει σε δύο ταμπλό. Ψιλοκαμαρώνει για την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, για τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου στον Έβρο, για την αθλιότητα της Μόριας, για τις οικογένειες που πετιούνται στον δρόμο κλείνοντας το μάτι στους ξενοφοβικούς.

Αλλά όταν η αντιπολίτευση την εγκαλεί για την πρακτική της, σκούζει για εχθρικές προπαγάνδες. Ευελιξία ονομάζεται αυτό.

Ονομάζεται επίσης και εργαλειοποίηση του προσφυγικού για μια χούφτα ακροδεξιές ψήφους. Τόσο είναι το ήθος και το φιλότιμο των αρίστων.