ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Εκλογές 2023

ΟΙ ΥΟΨΗΦΙΟΙ ΜΑΣ: Αντώνης Μαντζαβέλας |Η πολιτική θα ξαναβρεί το ρόλο της

Φίλες και φίλοι από τη Λήμνο, τον Αη Στράτη και τη Λέσβο

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 21 Μάη απευθύνομαι σε εσάς με τη πεποίθηση ότι περιμένουμε όλες και όλοι την μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Μετά από 4 χρόνια ακραίες και βίαιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες και κτηνοτρόφοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, νέοι και νέες στενάζουν από τις αυξήσεις στο κόστος ζωής, στο κόστος παραγωγής, από την ανασφάλεια για το αύριο.

Μόνοι κερδισμένοι οι ημέτεροι της επιλογής της κυβέρνησης της Ν.Δ. που τους παραχώρησε με απευθείας αναθέσεις 10 δις. από τον κρατικό κορβανά, που τους εκχώρησε το κοινωνικό κράτος, την Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, την Ενέργεια και τους ζωτικούς για την εθνική οικονομία φυσικούς πόρους όπως το νερό, το φυσικό περιβάλλον.

Μας ρωτάνε «γιατί να ψηφήσουμε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ;»

Γιατί, φίλες και φίλοι με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η πολιτική θα ξαναβρεί το ρόλο της ως μία δημιουργική προσπάθεια αναζήτησης λύσεων, για τη βελτίωση της καθημερινότητας, του επιπέδου ζωής των πολιτών, της μεσοπρόθεσμης αλλά και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.

Δεν θέλουμε απλά να επιβιώνουμε. Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, να διεκδικούμε εμείς και τα παιδιά μας να ζήσουμε σε μία χώρα που θα έχει διασφαλίσει κοινωνικές υποδομές και πρόνοιες στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία, στη ζωή μας με αξιοκρατία, ασφάλεια και δικαιοσύνη παντού.

Να μπορούν οι νέοι άνθρωποι να πορεύονται με σιγουριά  και αυτοπεποίθηση και να ονειρεύονται για τους ίδιους, τα παιδιά τους αλλά και τις επόμενες γενιές ότι μπορούν να ζήσουν στην Ελλάδα, σε μια χώρα δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας. Να μην έχουν ανάγκη κανένα πελατειακό κράτος, κανέναν πονηρό πολιτευτή.

Στο επίκεντρο του προοδευτικού μας προγράμματος έχουμε θέσει την ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενίσχυση των εισοδημάτων των μισθωτών και τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, ώστε να επιτύχουμε μια άμεση ανακούφιση για την κοινωνική πλειοψηφία.

Αυτόσε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετό. Αυτό που χρειάζεται σήμερα η κοινωνική πλειοψηφία είναι μια ανταγωνιστική προς τον νεοφιλελευθερισμό στρατηγική και ένα ριζικά διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, που θα κινητοποιεί τις παραγωγικές δυνάμεις, τη συλλογική ευφυΐα και τις αυξημένες δεξιότητες της ελληνικής κοινωνίας.

Στο νέο παραγωγικό μοντέλο κεντρικό ρόλο έχει η αύξηση των μισθών, που μπορεί να γίνει κινητήρας βιώσιμης ανάπτυξης, αν συνοδευτεί από τη χρηματοδότηση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη της έρευνας και της καινοτομίας σε όλα τα πεδία της οικονομίας.

Αυτό το νέο παραγωγικό μοντέλο είναι σύμφυτο με τη στρατηγική για την ενεργειακή μετάβαση, με μια νέα αντίληψη για τα κοινά αγαθά, την περιβαλλοντική προστασία, τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης αλλά και την εμπέδωση της δημοκρατίας και του κοινωνικού ελέγχου σε όλες τις πτυχές της κρατικής λειτουργίας. Βιώσιμη ανάπτυξη, ισχυρό κοινωνικό κράτος και δημοκρατικός κοινωνικός έλεγχος. Και έτσι το σύνθημά μας, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ, αποκτά σάρκα και οστά. Γίνεται ο νέος μεγάλος στόχος για την ελληνική κοινωνία.

Φίλοι και φίλες

Στις 21 Μάη γυρνάμε την πλάτη στην αδικία. Με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο χέρι, φανερά και περήφανα, ψηφίζουμε για να αποκτήσει νόημα η Ισότητα και η Δικαιοσύνη παντού.

 

Αντώνης Μαντζαβέλας

Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λέσβου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ