ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Αλληλεγγύη Δεύτερο Θέμα

Οργή και αγανάκτηση για την εκκένωση του ΠΙΚΠΑ Λέσβου. Aνακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ

 

εκκένωση της δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στο ΠΙΚΠΑ της Λέσβου προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις με είκοσι επτά ανθρωπιστικές οργανώσεις να ζητούν τον σεβασμό και την προστασία των φιλοξενούμενων αιτούντων άσυλο και τη διατήρηση της παλιάς δομής του Καρά Τεπέ. «Αηδία, οργή, αγανάκτηση και ανησυχία για το νέο προσφυγικό έγκλημα της Ορμπανικής κυβέρνησης Μητσοτάκη-Χρυσοχοίδη-Μηταράκη» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκκένωση της δομής στο πρώην ΠΙΚΠΑ της Λέσβου έγινε «χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, την ίδια ημέρα που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επρόκειτο να αποφανθεί επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων δύο ευάλωτων υποθέσεων που είχαν ζητήσει την αναστολή της απομάκρυνσής τους» σημειώνουν μεταξύ άλλων η ΜΚΟ.

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι οργανώσεις Αλληλεγγύη Λέσβου, Αντιγόνη-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία, Διεθνής Αμνηστία, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Echo100Plus, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη και την Κατοικία, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, Intervolve, International Rescue Committee, Intersos Hellas, Κέντρο Διοτίμα, Legal Centre Lesvos, Mobile Info Team, Odyssea, Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, Oxfam, Refugee Rights Europe, Safe Place Greece, SolidarityNow, Συμβίωση- Σχολή Πολιτικών Σπουδών στην Ελλάδα, Fenix-Humanitarian Legal Aid, Help Refugees, Hias Ελλάδος και HumanRights360.

Οργή ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την αηδία,την οργή, την αγανάκτηση και την ανησυχία για το νέο προσφυγικό έγκλημα της Ορμπανικής κυβέρνησης Μητσοτάκη-Χρυσοχοίδη-Μηταράκη.

Δεν φανταζόμαστε ταινία βίας, τρόμου και καταστροφής, που να ανησυχεί και να τρομάζει περισσότερο από την πρωινή εισβολή των ΜΑΤ και των ασπροφορεμένων κατά την σημερινή έφοδο, αξημέρωτα, στην προσφυγική δομή αλληλεγγύης.

Με τους ψυχολόγους, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους νομικούς, τους υπεύθυνους της δομής σε περιορισμό, με απαγορευμένη την απαραίτητη ακόμη και για τις ανάγκες της μετακίνησης των ανθρώπων συνδρομή τους.

Γιατί η κυβερνηση δεν ανέχεται την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά, την αξιοπρέπεια.

Λένε απίστευτα ψέματα. Χαρακτηρίζουν ένα παγκόσμιο υπόδειγμα αλληλεγγύης, βραβευμένο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ώς καταπάτηση δημοσίου χώρου και ανεξέλεγκτη κατάληψη.

Τους διαψεύδουν τα ίδια τους τα μέλη!

Οι γιατροί του νησιού και του νοσοκομείου της Μυτιλήνης ανάμεσα τους και πολλοί Νεοδημοκράτες, που διαμήνυσαν στην πολιτική τους ηγεσία να μην προχωρήσει το κλείσιμο της δομής, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο ανθρωπιστικό και επιβοηθητικό για τις δημόσιες δομές υγείας, έργο του ΠΙΚΠΑ.

Κι όμως οι άφρονες προχώρησαν. Προσχηματικά μετέφεραν τους ευάλωτους πρόσφυγες στην δημοτική δομή- που όμως κι αυτήν θα την κλείσουν σε λίγες μέρες!

Γιατί και αυτή λειτουργεί με σεβασμό στους ανθρώπους και στις ανάγκες τους.

Και μετά θα τους πάνε στο χάος,στην λάσπη, στο κρύο,στο έλεος του κορονοιού, στο πεδίο βολής του Καρα-Τεπέ.

Εκεί που “ασκούνται”, βρίζοντας τα ιερά και όσια των ανθρώπων, οι Έλληνες Όρμπαν στον μισανθρωπισμό τους.

Θα προξενήσουν μεγάλο ανθρώπινο πόνο, αλλά τελικά δεν θα τα καταφέρουν.

Το “χωριό όλοι μαζί” θα νικήσει.

Τα χρώματα του ουράνιου τόξου, στους δρόμους του χωριού, θα μείνουν ανεξίτηλα.Το μαύρο των εισβολέων θα σβήσει.