ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Ο Άδωνις δημοσιεύει κείμενο γιατρού υπέρ εμβολιασμού – Απάντηση γιατρού: «Αν υπάρχουν άνθρωποι που φαντάζονται τσιπάκια φταίνε κάποιοι σαν τον Άδωνη Γεωργιάδη»

 

Η “σφαλιάρα” που έφαγε ο Άδωνις Γεωργιάδης από κρητικό γιατρό μπορεί να μην ήταν η πρώτη, αλλά θα την θυμάται για καιρό.

Ας τα πάρουμε απ’ την αρχή.

Χθες (26/08) ο υπουργός Ανάπτυξης αναδημοσίευσε ενθουσιωδώς στο Twitter, άρθρο του φιλοκυβερνητικού iefimerida.gr που είχε ως θέμα την ανάρτηση γιατρού από την Κρήτη στο facebook, που έδινε επιστημονική απάντηση κατά των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν οι αρνητές του εμβολιασμού.

«Κρητικός γιατρός ξεσπά κατά των αρνητών με μια ανάρτηση-ποταμό: Κανείς δεν θέλει να σας αλλάξει το έρημο το DNA», έγραφε η ανάρτηση του Άδωνη Γεωργιάδη.

Αυτό που δεν περίμενε όμως ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ήταν πως ο ίδιος ο γιατρός από την Κρήτη, ο Μανόλης Φραγκάκης, θα του απαντούσε προσωπικά.

«Αν υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που φαντάζονται τσιπάκια, ερπετά και χαράγματα, δεν είναι γιατί γεννήθηκαν συνωμοσιολόγοι. Είναι γιατί κάποιοι σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη τους στέρησαν την άμεση πρόσβαση στην πρωτοβάθμια υγεία, την ενημέρωση και την κατοχύρωση της σχέσης εμπιστοσύνης με το σύστημα υγείας και τους γιατρούς», είπε μεταξύ πολλών άλλων ο Μανόλης Φραγκάκης, ο οποίος θύμησε επίσης το φρικιαστικό μνημονιακό και υπονομευτικό για το Εθνικό Σύστημα Υγείας παρελθόν του πρώην υπουργού Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά.

Η ανάρτηση του Άδωνη Γεωργιάδη.

Η απάντηση στον υπυργό Ανάπτυξης και πρώην υπουργό Υγείας, από τον γιατρο Μανόλη Φραγκάκη:

Χθες αρκετοί άνθρωποι μπήκαν στη διαδικασία να κοινοποιήσουν και να αναπαράξουν ένα κείμενο που έγραψα σχετικά με την ανάγκη να συζητήσουμε για τον εμβολιασμό και την ανάγκη να σταματήσουν να διακινούνται τερατώδεις φήμες γύρω από αυτόν, φήμες που δεν έχουν την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα.

Για τους συντριπτικά περισσότερους από αυτούς νιώθω χαρά, γιατί καταλαβαίνω ότι αυτό που έγραψα άγγιξε αρκετό κόσμο που θέλησε να το μοιραστεί είτε γιατί τον εξέφραζε είτε γιατί θεώρησε ότι μπορεί να είναι πειστικό για ανθρώπους που εξακολουθούν να είναι δικαίως φοβισμένοι ή μπερδεμένοι.

Όχι για όλους όμως.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο υπουργός που επί της θητείας του στο υπουργείο Υγείας έκλεισε έξι νοσοκομεία, φωνάζοντας κιόλας ότι δεν πρέπει να του κλέψει την ιδέα η τρόικα γιατί η ιδέα ήταν δική του.

Ο υπουργός που επί της θητείας του στο υπουργείο Υγείας είχαμε κουμπαρά στο δωμάτιο των γιατρών του ΤΕΠ, για να αγοράζουμε γάντια από το απέναντι φαρμακείο.

Η πρόταση μου σε κάθε κ. Γεωργιάδη είναι να εκμεταλλευτεί αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες για τη δημόσια υγεία για να σωπάσει.

Αν όμως δεν το επιθυμεί, κάτι που προφανώς είναι δικαίωμα του,

ας γνωρίζει ότι δεν μπορεί να επικαλείται για αυτά που θέλει να πει, ούτε εμένα ούτε κανέναν από τους υγειονομικούς των οποίων τη ζωή και το έργο περηφανευόταν ότι δυσκόλεψε κατά την καταστροφική θητεία του στο υπουργείο Υγείας.

Αν υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που φαντάζονται τσιπάκια, ερπετά και χαράγματα, δεν είναι γιατί γεννήθηκαν συνωμοσιολόγοι.

Είναι γιατί κάποιοι σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη τους στέρησαν την άμεση πρόσβαση στην πρωτοβάθμια υγεία,

την ενημέρωση και την κατοχύρωση της σχέσης εμπιστοσύνης με το σύστημα υγείας και τους γιατρούς.

Αδωνι, ούτε να το σκέφτεσαι.

Όχι στο όνομά μου.

Όχι στο όνομά μας.