ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Κόσμος

Ο αμερικανικός στρατός είναι «χειρότερος από τους Ναζί»

Είναι σκυλιά … τα παιδιά που δολοφονούν τα αμερικανικά drone στο Αφγανιστάν!
Πρώην χειριστής αεροσκαφών drone των ΗΠΑ υπενθυμίζει την πτώση πυραύλου στα παιδιά του Αφγανιστάν και λέει ότι οι στρατιωτικοί είναι «χειρότεροι από τους Ναζί»
«Αυτή η εικόνα στην οθόνη είναι ακόμα στο μυαλό μου. Όποτε το σκέφτομαι, εξακολουθεί να με πονάει », λέει ο Brandon Bryant
Graig Graziosi
Ένας πρώην χειριστής αεροπλάνων των ΗΠΑ μιλάει ενάντια στις φρικαλεότητες που λέει ότι αναγκάστηκε να επιβάλει κατά τη διάρκεια του χρόνου του στις ένοπλες δυνάμεις και λέει ότι ο αμερικανικός στρατός είναι «χειρότερος από τους Ναζί».

Ο Brandon Bryant κατατάχθηκε στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για έξι χρόνια. Κατά τη διάρκεια του χρόνου του με τους στρατιωτικούς, εκμεταλλευόταν τα αεροσκάφη Predator, πυροβολώντας εξ αποστάσεως πυραύλους σε στόχους πάνω από 7.000 μίλια μακριά από το μικρό δωμάτιο που περιλάμβανε το χώρο εργασίας κοντά στο Λας Βέγκας της Νεβάδα.

Ο κ. Μπράιαντ λέει ότι έφτασε στο σημείο θραύσης του με τον αμερικανικό στρατό μετά από τη δολοφονία ενός παιδιού στο Αφγανιστάν, τον οποίο οι ανώτεροι του είπαν ότι ήταν «σκύλος». Ο κ. Μπράιαντ θυμάται τη στιγμή: 
Αφού πυροβόλησε έναν πυραύλο Hellfire σε ένα κτίριο που περιείχε τον στόχο του, το παιδί βγαίνει από το κτίριο ακριβώς όπως το χτύπησε ο πυραύλος. 
Όταν ειδοποίησε τους προϊσταμένους του για την κατάσταση μετά την ανασκόπηση της ταινίας, του είπαν «ήταν ένα σκυλί f ***, αφήστε το».

Μετά από αυτό το περιστατικό, ο κ. Bryant εγκατέλειψε τον στρατό και άρχισε να μιλάει ενάντια στο πρόγραμμα των αεροπλάνων.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου του στην Πολεμική Αεροπορία, ο κ. Bryant εκτιμά ότι συνέβαλε άμεσα στη δολοφονία 13 ατόμων και λέει ότι η μοίρα του πέταξε σε 1.626 στόχους, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών. Λέει ότι πάσχει από μετατραυματική διαταραχή άγχους.

Ο κ. Bryant είπε ότι είδε τον άνθρωπο που σκόπευε να βγάλει από τα πόδια του και παρακολούθησε το κρύο του σώματός του στην οθόνη θερμικής απεικόνισης.

«Ο καπνός καθαρίζει και υπάρχουν κομμάτια των δύο τύπων γύρω από τον κρατήρα. Και υπάρχει αυτός ο τύπος εδώ, και λείπει το δεξί του πόδι πάνω από το γόνατό του. Το κρατάει και περιστρέφεται και το αίμα εκτοξεύεται από το πόδι … Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να πεθάνει. Τον παρακολούθησα μόνο «, δήλωσε ο κ. Bryant σε συνέντευξή του στο GQ.

«Αυτή η εικόνα στην οθόνη είναι ακόμα στο μυαλό μου. Κάθε φορά που το σκέφτομαι, εξακολουθεί να με βλάπτει », είπε ο κ. Bryant. «Όταν έσυρα τη σκανδάλη, ήξερα ότι ήταν λάθος. Όταν η μέση χτύπησα ήξερα στην ψυχή μου, είχα γίνει δολοφόνος. «

Η αμερικανική επίθεση πυροβόλων όπλων σκότωσε πέντε Αφγανούς πολίτες, λένε αξιωματούχοι
Άλλοι αεροπόροι στην μοίρα του κ. Bryant γιόρτασαν την πρώτη του δολοφονία, λέγοντας ότι «ο Brant έσκασε το κεράσι του».

Ο κ. Bryant συμμετείχε από το 2006 έως το 2011, εργαζόμενος ως χειριστής αισθητήρων, ο οποίος βοηθά τους πυραύλους στους στόχους τους.

Σε μια συνομιλία με το Δίκτυο Δράσης Roots, ο κ. Bryant υπενθύμισε ένα περιστατικό νωρίτερα στην καταχώρησή του, όπου εκείνος και οι συνάδελφοι χειριστές του, έδειξαν ένα βιντεοσκοπημένο τηλεοπτικό κτύπημα, μετά από το οποίο τους είπαν ότι η δουλειά τους ήταν να «σκοτώσουν τους ανθρώπους και να σπάσουν τα πράγματα. «

«Πέρασε όλα όσα είχα μάθει για την τιμή, τη δικαιοσύνη και την κατάρτιση. Ήταν τρομερό το πόσο οι άνθρωποι ήταν απολύτως υπεύθυνοι για όλη την υπόθεση. Ήμασταν ασφαλείς στις Η.Π.Α. και εκείνοι δεν ήταν εκεί. Κερδίζουμε. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει «, δήλωσε ο κ. Bryant.

Ο κ. Μπράιαντ δήλωσε ότι παρά τις αμφιβολίες του για το πρόγραμμα, οι προϊστάμενοί του χρησιμοποίησαν μέτρα τιμωρίας και ψευδαισθήματα για να τον κρατήσουν σε ευθυγράμμιση.

«Έσπασε το πνεύμα μου. Πήγε ενάντια σε όλα όσα έμαθα για να είμαι πολεμιστής, για να κρατάς τον εαυτό σου σε υψηλότερα πρότυπα. Οι ανώτεροι μου με χτύπησαν με ψυχολογικό τρόπο και με γελοιοποίησαν για να με κρατήσω στη γραμμή. Μου πήραν τον ελεύθερο χρόνο μου και με ανάγκασε να καθίσω σε ένα κάθισμα ή να δικαστεί σύμφωνα με το UCMJ (Uniform Code of Military Justice) για την παραβίαση εντολών «, δήλωσε ο κ. Bryant. «Κατά κάποιον τρόπο, ήταν η φυλακή μου. Έχω υπηρετήσει το χρόνο μου για να μάθω και να προβληματιστώ. Και έτσι κρατάω το κλειδί τώρα, σε ολόκληρη τη συσκευή. Απλά δεν ξέρω τι να κάνω με αυτό. «

Έχει πει ότι ο αμερικανικός στρατός είναι «χειρότερος από τους Ναζί» επειδή «πρέπει να γνωρίζουμε καλύτερα».

Ο κ. Bryant είπε ότι αυτός και η οικογένειά του απειλούνταν να μιλήσουν εναντίον του προγράμματος για τα αεροπλάνα και ότι έχασαν φίλους και αποξενώθηκαν από άλλα μέλη της οικογένειάς του κατά τη διάρκεια της σφυρίχτρας.

Τελικά, ο κ. Bryant θέλει το κοινό να κατανοήσει την αποθωρακιστική επίδραση του προγράμματος για τα αεροπλάνα στους φορείς εκμετάλλευσης και στα άτομα που στοχεύουν.

«Θα ήθελα οι άνθρωποι να γνωρίζουν, πέρα ​​από την ύπαρξή τους, τις συνέπειες που έχει για εμάς ως είδος να οριοθετήσουμε τη δύναμή μας σε κάτι τόσο εύκολα καταστρεπτικό. Κάθε φορά που πλησιάζουμε σε αυτό το άκρο, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πού μας τοποθετεί «, δήλωσε ο κ. Bryant.

Former US drone operator recalls dropping a missile on Afghanistan children and says military is ‘worse than the Nazis’

https://www.independent.co.uk