ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Ανθρωποι Δεύτερο Θέμα

Ο αυθέντης Λεωνίδας Καβάκος*

Πάλι κάκιωσε και πάλι ντρέπεται για την χώρα του ο Λεωνίδας Καβάκος. Τι να πεις; Μάλλον τα έχει μπερδεμένα τα πράγματα ο παγκοσμίου φήμης σολίστ και αρχιμουσικός. Άλλο να είσαι αυθεντία στο χώρο σου και άλλο να είσαι αυθέντης (αφέντης), Και να συμπεριφέρεσαι ως αυθέντης (αφέντης) προς υποτακτικούς που τολμούν να διατυπώσουν άλλη άποψη από τη δική σου. Συνεπώς, δεν γνωρίζει ο Λεωνίδας Καβάκος (το πολλάκις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού), ότι όσο τιμή για τη χώρα είναι μια αυθεντία, άλλο τόσο ντροπή της χώρας του είναι ένας αυθέντης (αφέντης). Ας είναι βέβαιος ότι οι μουσικοί της ΚΟΑ και της Συμφωνικής τη ΕΡΤ, που προκάλεσαν την οργή του, είναι σέμνυμα και εγκαύχημα της χώρας και αξίζουν κάθε σεβασμό. Είναι όμως επίσης βέβαιο, ότι το αίσθημα του σεβασμού είναι άγνωστο τους αυθέντες (αφέντες).

Υ.Γ. Κι εγώ ντρέπομαι που έχουμε για πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη (τον οποίο ασμένως και ασκαρδαμυκτί έσπευσε να συνδράμει ο κύριος Καβάκος), αλλά δεν λέω ότι ντρέπομαι για τη χώρα μου. Ούτε ντρέπομαι για τη χώρα μου, επειδή το ανώτατο πνευματικό της ίδρυμα, η Ακαδημία Αθηνών, έκανε μέλος της έναν άνθρωπο που ντρέπεται για τη χώρα του. Η ντροπή είναι όλη δική τους.

Υ.Γ. 2 Βεβαίως υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο, μιας και τέτοια υπερσυναισθηματικά ξεσπάσματα δεν συνάδουν με την ηλικία του αρχιμουσικού: να αφιερώθηκε τόσο πολύ στην Τέχνη του από παιδί, ώστε ξέχασε να μεγαλώσει! Ας ευχηθούμε, κάποτε να τα καταφέρει.

*Arti: Λ.Κ.: “Εγώ ντρέπομαι για τη χώρα μου, ντρέπομαι για τους ανθρώπους που θέλουν να λέγονται μουσικοί και να εκπροσωπούν τον χώρο της τέχνης.”   https://www.athensvoice.gr/culture/music/752606-leonidas-kavakos-me-xepernaei-i-arnisi-na-paixoyn-se-synaylia-anthropistikoy»