ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

.Ο Γιάννης Μπουρνούς στην Πυροσβεστική: Άμεση ανάγκη για αναβάθμιση εγκαταστάσεων

 

Την έδρα της Περιφερειακής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Εκεί είχε συναντήσεις με τον Περιφερειακό Διοικητή Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο, καθώς και με αντιπροσωπεία της Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κ. Γιώργο Ντίνο.
“Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι την Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Στη συζήτηση με τον Περιφερειακό Διοικητή και την αντιπροσωπεία της Ένωσης Πυροσβεστών, καταγράψαμε αναλυτικά τα προβλήματα και τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να αναβαθμιστεί σημαντικά η λειτουργία του και οι συνθήκες εργασίας για τους πυροσβέστες μας, που αποτελούν νευραλγικό μέρος των Σωμάτων Ασφαλείας και του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της χώρας.
Βασικά ζητήματα στα οποία δεσμεύτηκα να συνδράμω το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι η μεταφορά του επιχειρησιακού κέντρου και της Περιφερειακής Διοίκησης, ώστε να αποσυμφορηθεί το κεντρικό κτίριο, αλλά και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Πλωμαρίου και Αγιάσου, η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καλλονής, η ανάγκη προμήθειας νέων οχημάτων και εκσυγχρονισμού των πυροφυλακείων, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων πρωτοβουλιών για την διασφάλισης της ασφάλειας των πυροσβεστών εν ώρα εργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στη λήψη μέτρων για τους πυροσβέστες που επιχειρούν συχνά στο ΚΥΤ Μόριας.
Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος με παρεμβάσεις εντός και εκτός Βουλής, αναγνωρίζοντας το κρισιμότατο λειτούργημα που επιτελούν συχνά υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες”, τόνισε ο Γιάννης Μπουρνούς.