ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Ο Γιάννης Μπουρνούς στη ΔΟΥ Μυτιλήνης: Άμεση ανάγκη για ενίσχυση του προσωπικού της ΔΟΥ και ρυθμιστικό πλαίσιο για το ΑΦΜ των προσφύγων

 

Τη ΔΟΥ Μυτιλήνης επισκέφθηκαν ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς και ο Συντονιστής της ΝΕ Λέσβου του κόμματος, Σταύρος Καραβασίλης.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Διευθυντή, κ. Μπαρούτη, αλλά και την Πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων, κα Πατίκα.

“Η ΔΟΥ Μυτιλήνης είναι μια εξαιρετικά πιεσμένη υπηρεσία, που έχει στην ευθύνη της τόσο τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, όσο και το ελεγκτικό έργο της Χίου.

Μια ΔΟΥ υποστελεχωμένη, που αναμένει τουλάχιστον δώδεκα εργαζομένους της να συνταξιοδοτηθούν εντός του 2020, τη στιγμή που, πέραν του υπολοίπου έργου της, έχει επωμιστεί και επιπλέον φόρτο εργασίας λόγω των αιτήσεων των αναγνωρισμένων προσφύγων για την έκδοση ΑΦΜ.

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μείωσε από έξι σε ένα μήνα το χρονικό περιθώριο των αναγνωρισμένων προσφύγων προκειμένου να αποχωρούν από τα ΚΥΤ και τις δομές φιλοξενίας, χωρίς προηγουμένως να βρει λύση σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, ώστε οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες να παίρνουν εγκαίρως ΑΦΜ, ώστε να ενοικιάζουν σπίτια ή να εργάζονται νόμιμα κι όχι παράτυπα, για όσο ακόμη παραμένουν στην Ελλάδα.

Το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ οφείλουν, πρώτον, να ενισχύσουν με προσωπικό την ΔΟΥ Μυτιλήνης και, δεύτερον, να ορίσουν άμεσα το πλαίσιο έγκαιρης απόδοσης ΑΦΜ στους αναγνωρισμένους πρόσφυγες, και αυτά τα ζητήματα θα τα φέρουμε τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή”, τόνισε ο Γιάννης Μπουρνούς.