ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Κόσμος

Ο Ερντογάν τρομοκρατεί και φυλακίζει φοιτητές

 

Ακαδημαϊκοί συγκεντρώθηκαν στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου με τις πλάτες τους στραμμένες στο κτίριο του πρύτανη και έχοντας πινακίδες με την ένδειξη «159», που είναι ο αριθμός των συλληφθέντων φοιτητών τη Δευτέρα. Οι πανεπιστημιακοί φώναζαν «Μελίχ Μπουλού παραιτήσου».

Θυμίζουμε ότι φοιτητές και καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Bogazici της Κωνσταντινούπολης διαμαρτυρήθηκαν για τον διορισμό από τον Ερντογάν του Μελίχ Μπουλού. Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν τον αντιδημοκρατικό διορισμό και ζητούν την παραίτηση του πρύτανη.

Διαμαρτυρίες γίνονται πλέον σε όλη την Τουρκία. Περισσότεροι από 250 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη αυτή την εβδομάδα και 69 άλλοι στην Άγκυρα.

Η αναταραχή παραπέμπει στις μεγάλες διαδηλώσεις του 2013, όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε τους διαδηλωτές αλλά και αυτούς που τους στηρίζουν «τρομοκράτες»! Οι διαδηλωτές στερούνται των «εθνικών και πνευματικών αξιών» της Τουρκίας και είναι μέλη τρομοκρατικών ομάδων, πρόσθεσε.

Θυμίζουμε ότι το πανεπιστήμιο του Βοσπόρου είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας και η κραυγή της Τουρκάλας διαδηλώτριας είναι δηλωτική: «Οδηγείτε τα καλύτερα μυαλά της Τουρκίας στη φυλακή».

Και διερωτάται κανείς, «αυτοί που στηρίζουν το καθεστώς Ερντογάν, δεν είναι φασίστες;»