ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος απαντά στον Θ. Σκυλακάκη για τις ΜΕΘ και το σύστημα υγείας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε εντός Βουλής στον αναπληρωτή υπ. Οικονομικών, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε 430 κλίνες ΜΕΘ. Παρέδωσε 560. Αύξηση 30%, μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες. Αλλά η ΝΔ πριν την πανδημία δεν άνοιξε ούτε μία!»

Αναλυτικά η δήλωση του Ευκ. Τσακαλώτου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ και Συντονιστή Οικονομικού Κύκλου: 

«Χθες στη Βουλή ο κ. Σκυλακάκης και εγώ είχαμε μια… ευθεία και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων.

Είπε ο κ. Σκυλακάκης ότι  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε μισές ΜΕΘ από τον ευρωπαϊκό Μ.Ο και μια ανοχύρωτη υγεία η οποία μάλιστα ήταν και σε χειρότερη κατάσταση από ότι την παραλάβαμε.

1. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε  430 κλίνες ΜΕΘ. Παρέδωσε 560. Αύξηση 30%, μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες.

2. Η ΝΔ πριν την πανδημία δεν άνοιξε ούτε μία!

3. Κατά την διάρκεια της πανδημίας άνοιξε περίπου 200 κλίνες, πολλές όμως ήταν μετατροπές κλινών που ήδη λειτουργούσαν και όχι νέες. Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός είναι εξαιρετικά μικρός αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή ήταν η βασική δουλειά που είχε να κάνει.

4. Ο κ. Μητσοτάκης χθες μίλησε για 1.000 ΜΕΘ αθροίζοντας και αυτές του ιδιωτικού τομέα. Η λεπτομέρεια είναι ότι αυτές υπήρχαν και πριν.

5. Καθιερώσαμε την ελεύθερη πρόσβαση όλων στην υγεία. Αν αυτό ο κ. Σκυλακάκης το θεωρεί ανοχύρωτη υγεία πραγματικά βλέπουμε τον κόσμο αλλιώς.

6. Αυξήσαμε το ποσοστό του ΑΕΠ για την υγεία κατά περίπου 10%. Κάναμε 10.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μπορεί να μας πει τις αντίστοιχες επιδόσεις της ΝΔ;»