ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Ο κλοιός σφίγγει

Δεν είναι απολύτως σαφές αν η Νέα Δημοκρατία έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα ή απλώς κάνει διαχείριση της πραγματικότητας με ακραίο τρόπο. Το σίγουρο είναι ότι έχει πάρει διαζύγιο από το Κέντρο, ίσως ακριβώς λόγω του ακραίου τρόπου με τον οποίο εξακολουθεί να πορεύεται. Το διαζύγιο με το Κέντρο δεν οφείλεται μόνο στο ότι ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη αλλά και στη γραμμή άμυνας που έχει επιλέξει το Μαξίμου.

Η επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον αρθρογράφο των ΝΥ Times Α. Κλαπ, τον οποίον υποτίμησε, κατηγόρησε ως συριζαίο και περιέγραψε ως εχθρό της Ελλάδας επικαλούμενος παλαιότερο άρθρο του για τον Έβρο, έχει όλα τα στοιχεία δυσφήμησης και δολοφονίας χαρακτήρα που η ομάδα του Μαξίμου εξαπέλυσε κατά του ίδιου του Ανδρουλάκη.

Είναι γραμμή για να ζυμώσει το πιο δεξιό και συντηρητικό κομμάτι του ακροατηρίου της Ν.Δ.. Είναι ταυτόχρονα απεχθής σε όλους τους άλλους χώρους, ιδίως στους μετριοπαθείς δεξιούς και κεντρώους πολίτες που σε μεγάλο ποσοστό ψήφισαν Ν.Δ..

Ο κ. Οικονόμου χθες ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα, αλλά επέμεινε ότι ο πρωθυπουργός δεν ξέρει τίποτα. Είναι σαφές ότι ο κλοιός γύρω από τον κ. Μητσοτάκη σφίγγει.

Ο ίδιος, αντί να παραιτηθεί όπως του υποδεικνύουν προσωπικότητες κύρους που τον στήριζαν μέχρι πρότινος, φαίνεται πως έχει επιλέξει να κινηθεί ακόμα πιο δεξιά, πιο πατριδοκάπηλα, πιο διχαστικά. Τόσο το χειρότερο για τον ίδιον και τη Ν.Δ. μεν, αλλά επειδή τυχαίνει να είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, άρα μας αφορά όλους, καλό θα ήταν να σηκωθούν να φύγουν πριν έρθουν κι άλλα στο φως.