ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Ο Μητσοτάκης ανάμεσα στα σκουπίδια της ιστορίας

Γράφει ο Ορέστης Μεταξάς

Tο 2022 έφυγε το 2023 ήρθε. Για τη ΝΔ μια από τα ίδια. Το 2022 βγήκε με Πάτση και Σπυράκη, το 2023 μπήκε με Χειμάρα και Άννα Ευθυμίου. Η οσμή του χρήματος τους καθοδηγεί. Η αρπαγή και η λεηλασία του δημοσίου χρήματος είναι αυτοσκοπός τους.

Η ΝΔ με πρόεδρο τον Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.  Ο Μητσοτάκης  βουτηγμένος στα βοθρόνερα της SIEMENS προτού καν γίνει αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός, δεν θα μπορούσε να έχει ακολουθήσει άλλη διαδρομή. Διαφθορά, διαπλοκή, υποκλοπές, προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης, λεηλασία του δημόσιου χρήματος.

Ο Μητσοτάκης είναι της ίδιας κατηγορίας πολιτικών τύπου Τραμπ, Μπολσονάρου, Γκουαϊδό. Αδίστακτος και  κυνικός, ψεύτης-πολύ ψεύτης και υποκριτής, έχει φτιάξει ένα κόμμα κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του. Ένα κόμμα, όπου βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να ανθίσουν  κάθε λογής «μπουμπούκια» της λαμογιάς και της απατεωνιάς. Που σκοπός τους είναι η κονόμα και η αρπαχτή και αν και όποτε τους πιάνουν στα πράσα κάνουν τους ανήξερους και τους παραπλανημένους. Το τελευταίο «κόλπο» του Μητσοτάκη είναι να δανειστούμε από το Βρετανικό Μουσείο τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα, άρα να αναγνωρίσουμε την κλοπή,  για να ισχυρίζεται προεκλογικά ότι μας έφερε πίσω τα «μάρμαρα».

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές αυτή είναι η πραγματικότητα. Ένα κόμμα που κυβερνά, γεμάτο διεφθαρμένα στελέχη, με ηγέτη έναν απόλυτα διεφθαρμένο άνθρωπο, εκτεθειμένο ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Που δεν δίστασε προκειμένου να παγιώσει την εξουσία του, να στήσει ένα πρωτοφανές κύκλωμα υποκλοπών παρακολουθώντας το μισό υπουργικό συμβούλιο, ακόμα και τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ. Με ελεγχόμενη την ενημέρωση ώστε να καλύπτεται η σαπίλα και η αποφορά που αναδύεται. Με υποταγμένη τη δικαιοσύνη στον ρόλο τζουτζέ του ηγεμόνος.

Έξω από την ανηθικότητα και τη λαμογιά τους, είναι σημαντικό η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να κριθεί και να αξιολογηθεί και γι αυτό που πραγματικά έκανε: Εφάρμοσε σκληρή δεξιά πολιτική, διεφθαρμένη, ανάλγητη, ταξική, εχθρική προς τη νεολαία, διέλυσε τα εργασιακά δικαιώματα και υπονόμευσε το κράτος δικαίου, ενώ μοιράζει επιδόματα ελεημοσύνης σε εκείνους που όφειλε να στηρίξει. Αυτή είναι η δεξιά, ειδικά η δεξιά του Μητσοτάκη, που κοιτάζει πάντα αντίθετα από το συμφέρον του εργαζόμενου. Και οι κοινωνικές ευαισθησίες της φτάνουν έως εκεί που ξεκινούν τα οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματιών. Θεωρεί τους χαμηλούς μισθούς «ανάπτυξη» και  Passάρει την ελεημοσύνη σαν «επίδομα».

Αυτό το απόλυτα σάπιο διεφθαρμένο καθεστώς πρέπει να φύγει. Είναι όρος επιβίωσης. Πρέπει να ξεφύγουμε από την σημερινή ασφυξία προτού τη συνηθίσουμε και μας φαίνεται φυσιολογική. Είναι σίγουρο ότι μας φοβούνται. Δεν νοιώθουν καμία σιγουριά για το αποτέλεσμα των εκλογών. Αλλιώς θα τις είχαν ήδη κάνει. Το διεφθαρμένο καθεστώς του Μητσοτάκη θα φύγει. Και τότε οι «συνεργάτες» του θύματα των υποκλοπών, που σήμερα χαμογελούν καθισμένοι δίπλα του και κάνουν τους χαζούς, θα είναι οι πρώτοι που θα τον πετροβολήσουν όταν βρεθεί χωρίς την κυβερνητική προστασία.

Κι ο Μητσοτάκης θα καταλήξει εκεί που του αξίζει. Περιφρονημένος και κατάπτυστος ανάμεσα στα σκουπίδια της ιστορίας.