ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Ο Μητσοτάκης θα κοιμηθεί πρωθυπουργός και θα ξυπνήσει Γιωργάκης…

Το πρόβλημα με τον Μητσοτάκη δεν είναι ότι παίζει τένις κι ότι είναι μονίμως ανέμελος και χαλαρός. Το πρόβλημα με τον Μητσοτάκη είναι ότι αυτός ο άνθρωπος είναι πρωθυπουργός. Ανατριχιάζουμε όταν συνειδητοποιούμε ποιοι κυβερνούν σήμερα τη χώρα. Κυβερνά η ομάδα των απ’ευθείας αναθέσεων, δηλαδή ο κλέψας του κλέψαντος, της γενικής διαχειριστικής ανικανότητας και πάνω απ΄όλα της σκληρής ταξικής μεροληψίας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σχεδίασε το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο προκειμένου να μας διευκολύνει να μαζέψουμε τις ελιές μας τον χειμώνα! Ο Χατζηδάκης αμάρτησε για τις ελιές μας. Λες και ξέρει ο Χατζηδάκης από το μάζεμα της ελιάς. Αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει, είναι με ήπιο και ευγενικό τρόπο, να παίρνει θέσεις σκληρές και ανάλγητες που ξεκάθαρα ευνοούν τους λίγους και καταδικάζουν τους φτωχούς ανθρώπους στην συνέχιση της φτώχειας τους. Arbeit macht frei. Η εργασία απελευθερώνει. Η εργασία των φτωχών ανθρώπων απελευθερώνει τους πλούσιους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διακηρύσσει την πίστη του στη συμφωνία των Πρεσπών: «Όποιος αμφισβητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά την κύρωσή της από το ελληνικό κοινοβούλιο δωρίζει το όνομα Μακεδονία σκέτο στα Σκόπια». Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έλεγε χτες: «Είναι αλήτες ρε παιδιά, πουλάνε και τη μάνα τους, πόσο μάλλον την Μακεδονία…». Σήμερα λέει άλλα: «Οι Πρέσπες έχουν τη σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ, το σέβομαι αυτό. Και αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί από την Επιτροπή Εξωτερικών θεωρούν ότι είναι πραγματικά μια καλή συμφωνία. Το δέχομαι»! Αυτής της ομάδας των απίθανων, άπαιχτων ακροδεξιών τσαρλατάνων ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο άνετος, χαλαρός και cool Κυριάκος, που προσπαθεί να βγάλει τρελούς τους νοσοκομειακούς γιατρούς και όλους όσους έχουν συγγενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό στα κρατικά νοσοκομεία: «Δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν» δήλωσε στο STAR. Ο Μητσοτάκης μιλά σαν να απευθύνεται σε αποχαυνωμένα πρωτόζωα. Το τουπέ, η άνεση κι η σιγουριά του, παραπέμπουν σε άνθρωπο που ίπταται μέσα σε μαύρη τρύπα στο υπερπέραν. Δηλαδή έναν άνθρωπο εκτός τόπου και χρόνου.

Δεν ξέρουμε εάν ο Μητσοτάκης αισθάνεται ότι είναι ο Λουδοβίκος ο 14ος, ή ο Μέγας Πέτρος, ή ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής. Σίγουρα όμως υπερτιμά τον εαυτό του και υποτιμά τους άλλους. Η αιτία της παράλογης αυτής σιγουριάς του είναι ο υπερφίαλος χαρακτήρας του και η προστασία που του παρέχουν οι διάφορες Αριστοτελίες Πελώνες αυτού του κόσμου. Δηλαδή οι «επαγγελματίες-μισθοφόροι» δημοσιογράφοι, που λένε και γράφουν τα πράγματα σύμφωνα με τη θέληση του αφεντικού τους. Μια ιδιότυπη δημοσιογραφική πορνεία, που ο δημοσιογράφος ικανοποιεί τα «βίτσια» και τις επιθυμίες του πελάτη που πληρώνει. Το σύστημα πληροφόρησης, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας της ΝΔ είναι γεμάτο από τέτοια δημοσιογραφικά φερέφωνα. Το σύστημα πληροφόρησης, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας των καναλιών της διαπλοκής, είναι επίσης γεμάτο από τέτοια δημοσιογραφικά φερέφωνα. Δουλειά τους να δικαιολογούν και να εξωραΐζουν την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη. Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι τυμβωρύχοι του διαδικτύου, όπως τους χαρακτήρισε η κυρία Πελώνη, που τους βγάζουν στη φόρα και τους ξεφωνίζουν.

Ο Μητσοτάκης χαμένος στο διάστημα, δεν βλέπει τους πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν. Μικρό το κακό. Οι νεκροί δεν μιλάνε. Θα τον καλύψει κι η Αριστοτελία Πελώνη. Δυστυχώς όμως γι αυτόν δεν είδε και τον κύριο Δένδια που συνομιλούσε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Τουρκία. Κι όταν τον είδε ήταν αργά. Τα πράγματα δυσκολεύουν γι αυτόν. Οι φύλαρχοι της ΝΔ είναι άγριοι και δεν πείθονται απ΄την Πελώνη και το προπαγανδιστικό σύστημα του Μητσοτάκη. Η άθλια διακυβέρνηση υπονομεύει την παραμονή της ΝΔ στην εξουσία. Κι οι φύλαρχοι δεν το θέλουν αυτό. Άσχετα εάν τόσο καιρό οι Καραμανλήδες, οι Δένδιες κι οι λοιποί «φωτισμένοι», ενθάρρυναν και ανέχτηκαν αυτήν την απίθανη ανάλγητη εξουσία. Και είναι συνυπεύθυνοι για την σημερινή κατρακύλα.

Ο Μητσοτάκης κάποιο βράδυ θα κοιμηθεί πρωθυπουργός και το πρωί θα μάθει ότι έγινε Γιωργάκης. Και τότε απερίσπαστος και cool, θα μπορεί να πετά μπαλάκια του τένις από τη μαύρη τρύπα του στο υπερπέρα, με κατεύθυνση προς τον πλανήτη γη…