ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Ο Νότης “έλυσε” και πάλι το μεταναστευτικό;

Ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Νότης Μηταράκης, με μια αυτοκρατορική ανακοίνωση αφού δηλώνει «προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω» δίνει ρεσιτάλ δημιουργικής χρήσης της στατιστικής.

79% μείωση των διαμενόντων στα νησιά, λέει ο Νότης

Ναι πιθανότατα, αν και πρέπει να βασιστούμε στο λόγο του, διότι δεν υπάρχουν στοιχεία πέραν αυτών που ανακοινώνει το υπουργείο, oι fast track διαδικασίες που εφαρμόστηκαν γέμισαν την πλατεία Βικτωρίας με γυναικόπαιδα, τα οποία υποδέχθηκε ο δήμαρχος Μπακογιάννης ξηλώνοντας τα παγκάκια για να μην κοιμούνται.

Στη συνέχεια το ελληνικό Κράτος, αφού “χάρηκε” που ικανοποίησε τους κατοίκους των νησιών υποδοχής (#not), συνειδητοποίησε ότι μάλλον έπρεπε να τους πάει κάπου και συνήθως μεταμεσονύχτιες ώρες έστελνε ΜΑΤ και πούλμαν για να τους μεταφέρουν σε κάποια δομή στην ενδοχώρα. 

75% μείωση των αφίξεων στα νησιά, 50% μείωση των ροών συνολικά

Ναι τελικά τα pushbacks κάνουν δουλειά. Καθημερινά καταγράφονται από την Aegean Boat Report αφίξεις βαρκών με φωτογραφίες των επιβαινόντων και αποδεικτικά ότι έφτασαν στο νησί. Και μετά εξαφανίζονται.

Διεθνή Μέσα έχουν δημοσιεύσει video για τις επαναπροωθήσεις και καταγγελίες, η Επίτροπος Γιόχανσεν έχει ρίξει πάγο σε αίτημα χρηματοδότησης του Ελληνικού Λιμενικού, με όρο να υπάρξει ανεξάρτητη Αρχή παρακολούθησης στο Αιγαίο έτσι ώστε να μην καταπατούνται βασικά Ανθρώπινα Δικαιώματα, αλλά το θέμα μας δεν είναι εκεί. Το θέμα μας είναι ότι έχουμε νούμερα να δείξουμε προκειμένου να “χαρεί” το ξενοφοβικό μας “πελατολόγιο”.

49% μείωση των διαμενόντων συνολικά

Ναι οι απορριπτικές αποφάσεις κάνουν δουλειά. Ως διαμένων ορίζεται αυτός που έχει πάρει καθεστώς πρόσφυγα, ή αναμένει απόφαση στο αίτημά του. Μετά την ΚΥΑ που ορίζει την Τουρκία ως ασφαλή Τρίτη χώρα όλες οι αιτήσεις ασύλου απορρίπτονται. Σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό και μετά κοινοποιείται εντολή για έξοδο από τη χώρα. Μιλάμε πλέον για χιλιάδες ανθρώπους που πολύ απλά παραμένουν χωρίς χαρτιά και χωρίς εναλλακτική. Αλλά δεν καταγράφονται ως διαμένοντες… και να τα καλά τα νούμερα για το “πελατολόγιο”.

53% μείωση των εκκρεμοτήτων ασύλου Α & Β βαθμού σε όλη τη χώρα

Είπαμε απορριπτικές σε ό,τι κινείται. Με συνεντεύξεις που γίνονται σε μισή ώρα και οι αιτώντες δεν αφήνονται να εξηγήσουν γιατί ήρθαν, απλώς ερωτώνται αν πέρασαν από την Τουρκία (που όλοι έχουν περάσει) και μετά λαμβάνουν εντολή αποχώρησης από την Ελλάδα.

68,7% υπήκοοι Κίνας κάτοχοι golden visa

Τι ευτυχία όμως! «Σε ό,τι αφορά την νόμιμη μετανάστευση και ειδικά για την Μόνιμη άδεια διαμονής επενδυτή (Golden Visa), η κύρια χώρα προέλευσης των επενδυτών στη χώρα μας είναι οι υπήκοοι Κίνας, σε ποσοστό 68,7% και ακολουθούν, οι υπήκοοι Τουρκίας (6,3%) και Ρωσίας (5,8%)»

Τώρα αυτό που κολλάει;

Σταμάτησαν να έρχονται φτωχοί βρε κουτά. Μόνο επενδυτές.