ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Ο Χίος, ο Χρ. Παππάς και ο Μ. Φουρθιώτης

Ο Στέφανος Χίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον καταζητούμενο υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής για τον οποίο έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Δηλαδή, το “Μακελειό” μπόρεσε να έρθει σε επαφή με τον φυγόποινο κατάδικο της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης που είχε δεσμευτεί για τη σύλληψη του ακόμη τον ψάχνει.

Συμβαίνουν περίεργα πράγματα με το δόγμα “νόμος και τάξη” στο οποίο είχε υπερεπενδύσει η ΝΔ προεκλογικά.

Το έγκλημα θεριεύει και ο αρμόδιος υπουργός περιγράφει τη γεωγραφική κατανομή της μαφίας (στα ΝΕΑ) μιλώντας σαν αναλυτής και εμπειρογνώμων στα θέματα ασφάλειας που δεν έχει πολιτικές ευθύνες ούτε καθήκον να την περιορίσει.

Ποιοι δολοφόνησαν τον Γ. Καραϊβάζ και την Καρολάιν στα Γλυκά Νερά; Ποιοι σπέρνουν τον τρόμο και τη φρίκη σε σπίτια και σε δρόμους; Ο Άρειος Πάγος έχει παραλάβει από την Κατεχάκη πολυσέλιδο φάκελο με στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα που μαίνεται, στο πλαίσιο θεωρητικών αναζητήσεων.

Η κοινή γνώμη, φοβισμένη και ανήσυχη όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, μαθαίνει ότι ο Μ. Φουρθιώτης εξασφάλισε ειδική διατροφή και συνδρομητική τηλεόραση γιατί αυτό, λέει, προβλέπει ο κανονισμός των φυλακών, εφόσον ο κρατούμενος καλύπτει τα έξοδα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, ο κρατούμενος τα καλύπτει έχοντας κλέψει δημόσιο χρήμα, αλλά επ αυτού δεν προβλέπει εξαίρεση ο κανονισμός.

Δεν έχει νόημα να θυμηθεί κανείς πώς έχουν καταστρατηγηθεί -για πολιτικούς λόγους- δικαιώματα κρατουμένων, για παράδειγμα σε σχέση με την πρόσβαση τους στην ανώτατη παιδεία ή σε σχέση με τις νόμιμες άδειες, Έχει, όμως, κάποια αξία να σημειωθεί η ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται το σύστημα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δικών του ανθρώπων όταν, για διάφορους λόγους, βρεθούν σε δύσκολη θέση.

Ο Χρ. Παππάς διέφυγε κάτω από τα μάτια των αρχών και κάνει δηλώσεις στον Στ. Χίο, ενώ ο Μ. Φουρθιώτης βελτιώνει τις συνθήκες φυλάκισης του εξαίροντας τις ικανότητες της γγ αντεγκληματικής πολιτικής Σ. Νικολάου.

Τι συνδέει τις δύο περιπτώσεις;

Η αδιαφορία και η καθυστέρηση της πολιτείας να τους αντιμετωπίσει ως εχθρούς της έννομης τάξης. Ο Χρ. Παππάς είναι ακόμη ελεύθερος, ενώ ο Μ. Φουρθιώτης είχε αστυνομική φρουρά και έκλεβε το κράτος ανενόχλητος και προστατευμένος από την κυβέρνηση.

Αν με το καλό συλληφθεί το Νο 2 της Χρυσής Αυγής, μπορεί να ζητήσει κι αυτός βρώμη για πρωινό και cosmote tv – αφού το προβλέπει ο κανονισμός. Και όταν αποφυλακιστεί ο Φουρθιώτης, ο Χίος θα είναι εκεί και θα τον περιμένει για μια αποκαλυπτική συνέντευξη.