ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Πάρτε τους! Να μην σας τους χρωστάμε!

Πάρτε τους! Σας ανήκουν, είναι δημιουργήματά σας. Στα δικά σας πολιτικά φυτώρια άνθησαν. Εσείς τους σπείρατε, εσείς τους ποτίσατε με τις πιο απεχθείς θεωρίες. Με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, που σήμερα απαιτείτε να εφαρμοστεί κατά γράμμα.
Γόνιμο κι εύφορο έδαφος οι ψυχές των νέων για πατριδοκαπηλία και ιδεοληψίες. Και με βαθύ ιστορικό προηγούμενο το έδαφος της Μακεδονίας. Όταν λοιπόν χρειάστηκε, για καθαρά ιδιοτελείς σκοπούς και με εντολή του αρχηγού σας Μητσοτάκη, ανοίξατε τις κάνουλες του εθνικού φανατισμού. Με τα ΜΜΕ να σας κάνουν πρίμο σεκόντο και τη Χρυσή Αυγή να δρα στο απυρόβλητο της κριτικής σας.

Βλάστησε ξανά ο τόπος στη Βόρεια Ελλάδα από σοβινισμό, σκληρό φρόνημα και μισαλλοδοξία. Γονείς με παιδιά, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και χρυσαυγίτες σύρατε αντάμα τον εθνικιστικό χορό. Έτσι, όταν ήρθε η ώρα θερίσατε χιλιάδες ψήφους. Θερίστε τώρα τον θάνατο του Άλκη. Το δρεπάνι που βρέθηκε πεταμένο φέρει τα και τα δικά σας ιδεολογικά σας αποτυπώματα, όχι μόνο των ποδοσφαιρικών συνδέσμων. «Ένας είναι ο ΠΑΟΚ και μια η Μακεδονία, μία η Ελλάδα και μία Ιστορία». Όλα μπερδεύονται φριχτά…

Οι περισσότεροι συλληφθέντες δεν είναι απλά σεσημασμένοι χούλιγκαν. Είναι μέλη ενός εκρηκτικού μείγματος με εθνικιστή δράση που δρα ανεξέλεγκτα. Φορούν μπλούζες ομάδων και συγκρούονται στις διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης με αντιφασίστες, αριστερούς φοιτητές, μαθητές, γονείς ή μέλη αριστερών οργανώσεων. Με εσάς, τους κυβερνώντες να σφυρίζετε αδιάφορα. Έλα όμως που αυτούς τους σεσημασμένους ακραίους εθνικιστές, τους αναθρέψατε εσείς. Βάλτε κάτω τα χρόνια τους και υπολογίστε. Εξ άλλου δύο εκ των συλληφθέντων, σύμφωνα με την έκθεση του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, είναι μέλη του συνδέσμου «Μακεδόνες» του ΠΑΟΚ, που την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών εξέδιδε «πολεμικά» ανακοινωθέντα.

Το δια ταύτα; Οι δράστες της δολοφονίας του Άλκη δεν γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε ένα άγνωστο πουθενά. Γνωρίζουμε καλά όλους όσους συνέβαλαν στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους και όσους έδειξαν ανοχή στη συμπεριφορά τους. Εξ ίσου καλά γνωρίζουμε ποιοι συναποτελούν αυτόν τον γόρδιο κόμπο, που αντί να κοπεί γίνεται ολοένα πιο πολύπλοκος μιας και δεν υπάρχει πολιτική βούληση να χαλαρώσει έστω λίγο. Είθε η δολοφονική ανθρωποθυσία του Άλκη να προκαλέσει απώλειες στην κακή του δύναμη.