ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Πήγαν το… Μαξίμου στον Κυριάκο

 

Ο πρωθυπουργός δεν ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου όταν απευθύνθηκε στους πολίτες για τις κρίσιμες στιγμές που δημιουργεί η επιθετικότητα της Τουρκίας. Έτσι, αντί να πάει ο Κυριάκος στο Μαξίμου, πήγαν… το Μαξίμου στον Κυριάκο!

ΜΕ ΠΟΖΕΣ σε φωτογραφίες δεν παράγεις πολιτικό αποτέλεσμα και μάλιστα σε τόσο δύσκολες στιγμές. Ποιους προσπαθεί να ξεγελάσει γι’ αυτό που πράττει; Ο πρωθυπουργός δεν ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου όταν απευθύνθηκε στους πολίτες για τις κρίσιμες στιγμές που δημιουργεί η επιθετικότητα της Τουρκίας.  Έτσι, αντί να πάει ο Κυριάκος στο Μαξίμου, πήγαν… το Μαξίμου στον Κυριάκο!

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ είπαν και πρότειναν, για να δείχνει υπεύθυνος ηγέτης, να βάλουν στο φόντο το γραφείο στο Μαξίμου κι εκείνος το βρήκε ωραία ιδέα να μας ξεγελάσει.  Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά. Μετά πήγε στην εκκλησία στη γιορτή της Παναγίας με τη σύζυγο και τον γιο – διάδοχο ως καλός οικογενειάρχης και ευσεβής χριστιανός.

ΤΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να βλέπεις ανθρώπους χωρίς μάσκα στον ναό, να κοινωνούν μπροστά σου με το ίδιο κουταλάκι σε μέρα που η πανδημία φούντωνε. Αλλά οι παπάδες είναι σύμμαχοι της εξουσίας. Της δικής του και των πλούσιων χορηγών του. Κανένα από τα διδάγματα του Χριστού δεν ακολουθούν, αλλά η στιγμιαία ταπεινότητα μπροστά στον φωτογραφικό φακό πουλάει στο αφελές πόπολο.

ΠΡΙΝ είχε πεταχτεί μέχρι την Εύβοια, όπου είδε τις συνέπειες από το όργιο της διαφθοράς και την ανικανότητα του δημόσιου τομέα. Δεν είπε όμως τίποτα. Κανένας δεν ανέλαβε τις ευθύνες του. Μάλιστα, ο επί πενταετίας περιφερειάρχης και ανιψιός του το τερμάτισε λέγοντας ότι θρηνεί για τα θύματα. Τουλάχιστον αυτός δεν τόλμησε να βγει φωτογραφία από εκεί που θρηνούσε.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ δύσκολες μέρες. Πολύ δύσκολες. Ο Ερντογάν έβγαλε και τρίτο ερευνητικό σκάφος στο Αιγαίο! Εμείς δεν έχουμε ούτε ένα τέτοιο σκάφος, αλλά δεν πειράζει, έχουν οι αμερικανικές, γαλλικές, ιταλικές και βρετανικές εταιρείες που ανέλαβαν τις έρευνες για λογαριασμό τής Κύπρου.  Ήμασταν βέβαιοι ότι ο Ερντογάν δεν θα τολμήσει να τα βάλει μαζί τους. Όχι μόνο τόλμησε, αλλά και οι πανίσχυρες αυτές εταιρείες τα μάζεψαν κι έφυγαν!

ΘΑ ΚΡΥΨΟΥΝ τα αποτελέσματα των συνομιλιών με την  Άγκυρα για τη μοιρασιά του Αιγαίου; Την οικονομική κρίση που απειλεί να σαρώσει την ελληνική κοινωνία πού στην ευχή θα την κρύψουν, αφού οι εκτός χρόνου και τόπου ιδέες – παραγγελίες τύπου Πισσαρίδη ρίχνουν λάδι στη φωτιά εκτοξεύοντας τις ανισότητες και τη φτώχεια; Ποια πόζα, σε ποιο φόντο μπορεί να σταματήσει την οργή των θυμάτων;