ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Πεταμένα λεφτά

Η απόφαση της κυβέρνησης για αναβολή του 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων είναι η πιο ευθεία ομολογία ότι από το πρώτο κύμα της πανδημίας μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό για τη στήριξη της δημόσιας Υγείας.

Διότι μια ενέργεια τέτοιου είδους δεν μπορεί να εκληφθεί ως σχέδιο, αλλά μόνο ως κίνηση πανικού: πετάμε τα περιστατικά έξω από τα νοσοκομεία για να δημιουργήσουμε χώρο για την αντιμετώπιση της Covid.

Και κανείς δεν εξηγεί τι θα γίνει με τους ανθρώπους που είχαν προγραμματίσει τις επεμβάσεις τους. Θα πάνε στον ιδιωτικό τομέα; Θα τις αναβάλουν; Ή θα τις ματαιώσουν, λες και τις προγραμμάτιζαν για πλάκα;

Οι προειδοποιήσεις της αντιπολίτευσης ότι απαιτούνται καινούργιες ΜΕΘ και κλίνες Covid, καθώς και προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό, χαρακτηρίστηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «πεταμένα λεφτά».

Σήμερα έχουμε πεταμένους ανθρώπους, γιατί το σύστημα δεν επαρκεί. Και κανείς δεν ξέρει τι θα έχουμε σε μία εβδομάδα. Γιατί τα νοσοκομεία είναι ήδη στο όριό τους, με πληρότητά 100%, οι αναγκαίες ειδικότητες δεν υπάρχουν, ενώ ολόκληρες κλινικές εξουδετερώνονται από κρούσματα κορωνοϊού.

Πεταμένα λεφτά, λοιπόν.

Ενώ μέσα στο lockdown βρήκαν λεφτά για τη λίστα Πέτσα, τα σκόιλ ελικικού και τον Μεγάλο Περίπατο. Αυτή είναι η αντίληψή τους για την προστασία της κοινωνίας.

Η κοινωνία, που βυθίζεται στον φόβο και την οικονομική κρίση, ας το λάβει και αυτό υπόψη της.