ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Πληρώστε κορόιδα. Ξυπνήστε κορόιδα.

Πληρώστε κορόιδα τα σαρανταεπτά ευρώ για τα μοριακά τεστ (PCR). Μας λένε ότι μας έκαναν και χάρη. Από εξήντα ευρώ τα κατέβασαν στα σαρανταεπτά. Όταν στις περισσότερες χώρες της δυτικής Ευρώπης είναι δωρεάν. Όταν στην Κύπρο η αγορά έριξε την τιμή των PCR τεστ στα εικοσιπέντε ευρώ. Όταν οι Δήμοι Χαλανδρίου και Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης πέτυχαν για τους δημότες τους συμφωνίες με εικοσιπέντε και εικοσιεπτά ευρώ αντίστοιχα. Ακόμα και σύλλογος γονέων στην Θεσσαλονίκη συμφώνησε για τεστ στα εικοσιοκτώ ευρώ.

Πληρώστε κορόιδα. Όλοι πετυχαίνουν καλύτερες τιμές εκτός από αυτή την κυβέρνηση. Ο Άδωνης Γεωργιάδης ο παντός καιρού χαμαιλέων καθημερινά γελοιοποιείται και εκτίθεται με τις εξωφρενικές κινέζικες θεωρίες του.

Πληρώστε κορόιδα τα σαρανταεπτά ευρώ γιατί αυτή η κυβέρνηση προτιμά να εξυπηρετεί τα ιδιωτικά εργαστήρια, τους μεγαλοκαρχαρίες της υγείας και όχι τα συμφέροντα του απλού κόσμου. Πληρώστε κορόιδα, άλλωστε «σε ένα μήνα τελειώνει η πανδημία…» προανήγγειλε για χιλιοστή φορά ο λαλίστατος χαμαιλέων.

Πληρώστε κορόιδα τα σαρανταεπτά  ευρώ, την ίδια στιγμή που οι λογαριασμοί της ΔΕΗ βρίσκονται στον ουρανό. Και την ίδια στιγμή ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ βλέπει τις τιμές των προϊόντων στα ύψη. Το βούτυρο, το ψωμί, τα τυριά, τα γιαούρτια, τα πάντα. «Η εκρηκτική ανάπτυξη της χώρας έφερε την ακρίβεια στα προΐόντα» δήλωνε ξεδιάντροπα ο χαμαιλέων.

Πληρώστε κορόιδα. Μια κυβέρνηση λεηλασίας, που ορμά με ταξική αδιαφορία και κυνισμό στον κόσμο και προσπαθεί με τις νεοφιλελεύθερες θεωρίες πιράνχας να διευθετήσει τα πράγματα σύμφωνα με τα συμφέροντα μιας αποκρουστικής ελίτ σε βάρος του απλού πολίτη.

Ξυπνήστε κορόιδα. Μας εμπαίζουν και μας παραπλανούν. Μια πολιτική συμμορία που χωρίς την παραμικρή συναίσθηση και ευαισθησία προσπαθεί να λεηλατήσει, να αρπάξει, να διαμοιράσει τα ιμάτια της χώρας.

Ώσπου τα κορόιδα θα ξυπνήσουν. Είναι κοντά στο σημείο βρασμού. Και τότε δεν θα τους σώζει τίποτα…