ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Προοδευτική κυβέρνηση, αίτημα και ανάγκη της κοινωνίας

Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σφραγίζει τις πολιτικές εξελίξεις. Η πολιτική αλλαγή αναβαπτίζεται από σύνθημα σε αίτημα και ανάγκη της κοινωνίας και ταυτόχρονα σε απολύτως ρεαλιστική και εφικτή προοπτική.

Η κοινωνία, που βλέπει τη ζωή της να ρημάζεται από την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, την ανασφάλεια και την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προσφέρει στήριξη και προοπτική, στρέφεται στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και στην προοδευτική λύση. Λύση που περνάει μέσα από τη νίκη στις εκλογές με απλή αναλογική, εγγύηση για τη συγκρότηση μιας πλατιάς αριστερής, προοδευτικής, δημοκρατικής συμμαχίας στην κοινωνία και τη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο έριξε το γάντι, αλλά περιέγραψε και το πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας με ένα σχέδιο άμεσα εφαρμόσιμο, ριζοσπαστικό και ρεαλιστικό. Για να ανασάνουν οι πολίτες, να σταθούν στα πόδια τους οι υγιείς επιχειρηματίες, να στηριχθεί η νέα γενιά, να θωρακιστεί η κοινωνία απέναντι στην κρίση ακρίβειας.

Οι ηγεσίες του ΚΙΝ.ΑΛΛ., του ΜέΡΑ25 και του ΚΚΕ οφείλουν να τοποθετηθούν και να απαντήσουν στο δίλημμα που θα τεθεί από τον λαό το βράδυ των εκλογών της απλής αναλογικής: καθαρή προγραμματική συμφωνία για προοδευτική διέξοδο ή συνέχιση της λαίλαπας Μητσοτάκη;

Οι Ευρωπαίοι αριστεροί, σοσιαλιστές, οι προοδευτικοί ηγέτες του κόσμου πήραν θέση, όπως φανέρωσαν τα δεκάδες μηνύματα στήριξης που μεταφέρθηκαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην Ελλάδα ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή και την ανατροπή των πολιτικών Μητσοτάκη έχει ανοίξει. Και είναι δρόμος χωρίς επιστροφή.