ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Προσοχή: Μόνο αυτά τα επιχειρήματα επιτρέπονται

Πρώτον, ότι όλες οι παραλείψεις που έγιναν μέχρι σήμερα και συνέβαλαν στην αύξηση των κρουσμάτων έγιναν «για να κρατηθεί η οικονομία όρθια». Και, σε κάθε περίπτωση, δεν συνέβαλαν στην εκτίναξη των κρουσμάτων.

Δεύτερον, ότι βασική αιτία για τη σημερινή κατάσταση είναι η ελλιπής τήρηση των μέτρων από τους πολίτες, τους εργάτες γης, τους φοιτητές κ.λπ.

Τρίτον, ότι ενδέχεται να φταίει και ο ιός που έχει μεταλλαχθεί, άσχετα αν δεν υπάρχουν επιστημονικές εκτιμήσεις επ’ αυτού.

Τέταρτον, ότι φταίει και η Αυτοδιοίκηση που δεν έκανε τεστ και ελέγχους. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη.

Πέμπτον, ότι όσο άσχημη και να είναι η κατάσταση, είμαστε καλύτερα από την Ευρώπη.

Και έκτον, ότι όπου νά ‘ναι έρχεται το εμβόλιο, όλα αυτά θα τελειώσουν και από το καλοκαίρι του 2022 θα καλπάζουμε προς την ανάπτυξη.

Μόνο αυτά τα επιχειρήματα επιτρέπονται στον δημόσιο χώρο. Κριτικές που αφορούν την ανυπαρξία σχεδιασμού σε συνδυασμό με το περίσσευμα αυτοθαυμασμού και αλαζονείας, τις εγκληματικές επιλογές όπως στον τουρισμό, την εγκατάλειψη του ΕΣΥ σε πόρους και προσωπικό, την απουσία πραγματικής οικονομικής στήριξης στους εργαζόμενους και τις μικρότερες επιχειρήσεις, την έλλειψη διαγνωστικών τεστ, την απροκάλυπτη εύνοια στα ιδιωτικά συμφέροντα, θα θεωρούνται κακόβουλες και κακόπιστες.

Και όποιος τις εκφωνεί, θα έχει να κάνει με τη λίστα Πέτσα.

Προσοχή λοιπόν.