ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

ΠΥΞΙΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ/Ας σπάσουμε τη σιωπή

 

 

Για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε τις πολιτικές της Ε.Ε., την υποκρισία της που στέλνει χιλιάδες αθώους ανθρώπους στο θάνατο.

Για πόσο ακόμα θα μετράμε πνιγμένους, άνδρες, γυναίκες, αθώα παιδιά που το μόνο έγκλημα που έκαναν ήταν να αναζητήσουν ένα ανθρώπινο μέλλον!

Για πόσο ακόμα θα επιτρέπουμε το Αιγαίο από θάλασσα ειρήνης να γίνεται υγρός τάφος και πεδίο εγκληματικών επαναπροωθήσεων!

Όχι, καμιά ανοχή σε μια κυβέρνηση που με την υπογραφή της και τη συνενοχή της στέλνει στο θάνατο αθώους και για όσους γλιτώσουν η μόνη της έννοια είναι να χτίζει Βάστριες-φυλακές!

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύεται αδύναμη να θέσει το προσφυγικό στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής και να σταματήσει τα παιχνίδια του Ερντογάν.

Επιλέγει πρακτικές παράνομες και εγκληματικές, που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς.

Στηρίζει την απάνθρωπη πολιτική της: στους αποτρεπτικούς κυματισμούς της μισαλλοδοξίας, στις σπασμένες μηχανές του ακραίου εθνικισμού.

Και στις σιωπές…

Στις σιωπές που εύκολα μετατρέπονται σε συναινέσεις σε κάθε καταπάτηση δικαιωμάτων, στην άλωση συνειδήσεων και στον εθισμό στην απανθρωπιά και την καταστολή.

Αν στις κοινωνίες μας επικρατήσει ο «νόμος της σιωπής» για όσα συμβαίνουν στα νερά του Αιγαίου, αύριο δεν θα υπάρχει ίχνος αντίδρασης στα μέτρα που ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση στα εργασιακά, στο χώρο της εκπαίδευσης, στα νοσοκομεία.

Γι’ αυτό ας μιλήσουμε τώρα ας σπάσουμε τη σιωπή ας ακουστούμε παντού πριν είναι αργά!

 

 Ανδρεαδέλλη Βασιλική

 Ζερβού Μαρία

 Μαλλιαρός Δημήτρης

 Χιωτέλλη Εριφύλη