ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

ΠΥΞΙΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ: ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική παράταξη «Με Πυξίδα τον Πολίτη»  καταδικάζει όχι μόνο τον συγκεκριμένο δράστη του προχτεσινού ξυλοδαρμού στην πλατεία Κυπρίων πατριωτών, όχι μόνο τις ακρότητες των μελών των δεξιών παρατάξεων, αλλά και εκείνους που τους καλύπτουν και τους υπερασπίζονται, επισημαίνοντας ότι  δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για τον απότοκο της ανοχής και της σιωπής  σε μία σειρά έκνομων ενεργειών που έχουν προηγηθεί: 

Νωπή ακόμα η χαρά από την καταδίκη της Χ.Α, όμως με τον φασισμό δεν τελειώνουμε έτσι εύκολα. Απόδειξη τα προχτεσινά γεγονότα άγριου ξυλοδαρμού γυναίκας από εκλεγμένο σύμβουλο ακροδεξιού συνδυασμού στην κοινότητα Μυτιλήνης, τη μεγαλύτερη κοινότητα του νησιού.
– Το χτεσινό περιστατικό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά η συνέχεια του πογκρόμ της πλατείας Σαπφούς , των ξυλοδαρμών εργαζόμενων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, των χλευασμών και των πρόστυχων σχολίων που εισέπραξε η παράταξή μας από τους εκπροσώπους τους μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο. Μία σειρά από τραμπούκικες ενέργειες από ανθρώπους του ακροδεξιού χώρου.
– Δημοτική και η περιφερειακή παράταξη της ΝΔ συμπορεύτηκε μαζί τους, συνεργάστηκε μαζί τους, στηρίχτηκαν επάνω τους. Εκείνοι ανέλαβαν τη βρώμικη δουλειά. Δεν ξεχνάμε τις συνεργασίες σε δήμο και περιφέρεια.
– Καταδικάζουμε όχι μόνο τον συγκεκριμένο δράστη του χτεσινού ξυλοδαρμού, τις ακρότητες των μελών των δεξιών παρατάξεων, αλλά και εκείνους που τους καλύπτουν και τους υπερασπίζονται. Οι εκπρόσωποι της  ΝΔ σιωπούν. Όποιος δείχνει ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές και δεν τις καταδικάζει τις νομιμοποιεί.
– Στη σιωπή επωάστηκε το αυγό του φιδιού. Η ΝΔ το ζέστανε και το χρησιμοποίησε. Καλούμε όλες τις δημοκρατικές παρατάξεις να καταδικάσουν τις συμπεριφορές μίσους, τις ακρότητες, να καταδικάσουν την ενέργεια του ακροδεξιού Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης. Καλούμε τη ΝΔ, να σταματήσει να «υποθάλπει» τους ακροδεξιούς τραμπούκους.
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»
ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ