ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

ΠΥΞΙΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!

«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» που θα ’λεγε και ο αξέχαστος Ντίνος Ηλιόπουλος!

Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας πετυχημένος τίτλος για την κακοπαιγμένη  παράσταση που παρακολουθήσαμε προσφάτως, με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Μητσοτάκη και τους τρεις  Δημάρχους που λένε «ναι σε όλα» στον κ. Μητσοτάκη αλλά ταυτόχρονα   κλείνουν τα αυτιά σε αυτά που λένε οι δημότες τους!

Αλήθεια τι θεσμική συνάντηση ήταν αυτή;

Ήταν μια συνάντηση των Περιφερειαρχών και των Δημάρχων των περιοχών που φιλοξενούν προσφυγικό πληθυσμό με τον πρωθυπουργό της χώρας;

Όχι ήταν μια συνάντηση αυτών που πάνω από το μέλλον του τόπου τους βάζουν την υπηρέτηση των κομματικών συμφερόντων τους, αυτών που λένε σε όλα ναι! Όσο για τους υπόλοιπους, αυτοί έμειναν  «εκτός νυμφώνος»  έτσι για να μην χαλάσει η «σούπα».

Απολαύσαμε λοιπόν, την ανταλλαγή του απόλυτου αλληλοθαυμασμού τις δηλώσεις συγχαρητηρίων ένθεν κακείθεν, την αγωνία εκ μέρους των Δημάρχων για την ολοκλήρωση των νέων δομών που θα μετατρέψουν τα νησιά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων! Και  ενώ η παράσταση όδευε προς το τέλος της, έσκασε η «βόμβα» δια στόματος κ. Μητσοτάκη!

Ακούστηκε καθαρά να λέει στο κ. Κύτελη! «η νέα δομή θα γίνει στην τοποθεσία που έχουμε συμφωνήσει και την οποία εσείς έχετε επιλέξει και θέλει να χρηματοδοτήσει και η Ε.Ε»

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Κ. ΚΥΤΕΛΗ

ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΛΑΟ!!!

Ποιος λέει ψέματα;

Εσείς και ο κ. Μηταράκης που δηλώσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης πως δεν γνωρίζατε την τοποθεσία κατασκευής του ΚΥΤ και έτσι αποκλείσατε από την ψηφοφορία τον πρόεδρο των Ν.Κυδωνιών,ή ο κ. Μητσοτάκης που δήλωσε μετά τη συνάντησή σας, την Τετάρτη στις 3 Μαρτίου, ότι το ΚΥΤ θα γίνει στο χώρο που εσείς του υποδείξατε!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Κ. ΚΥΤΕΛΗ!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΜΕ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ Ν.ΚΥΔΩΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΤΕ!

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΨΕΥΣΕΤΕ ΤΟΝ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!!

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε όμως να αναφερθούμε  και στην ανακοίνωση των  «κατοίκων  Μόριας και Παναγιούδας και όμορων  Κοινοτήτων».

Έχουμε μάθει ως χώρος να λέμε πάντα αυτό που πιστεύουμε ακόμα κι αν αυτό είναι δυσάρεστο, ακόμα κι αν αυτό όπως θα έλεγαν κάποιοι «δεν μας συμφέρει», γιατί έχουμε ως αρχή την ειλικρινή σχέση της Δημοτικής μας Παράταξης με τους Δημότες μας. Ρωτάμε λοιπόν:

  • Πραγματικά πιστεύετε πως όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα,το δικό σας δεν κινδυνεύει;
  • Πραγματικά πείθεσθε από μια προφορική δήλωση του κ.Μηταράκη, κι όχι από τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πως πρόκειται για μια δομή 5000 και πλέον ατόμων, (μνημόνιο κυβέρνησης ΕΕ, προκήρυξη για σίτιση 6000 και πλέον ατόμων);
  • Πραγματικά πιστεύετε πως αν στο νησί μας δημιουργηθεί ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης 5.000 και πλέον ατόμων άλλοι θα έχουν το πρόβλημα και η δική σας περιοχή θα «ανθίζει»;
  • Ο λεσβιακός λαός στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια αλληλέγγυος, με όποιο τρόπο μπορούσε, στα αιτήματά σας και ανταποκρίθηκε στα καλέσματά σας. Έτσι του το ανταποδίδετε;
  • Και επειδή το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια» γρήγορα θα δείτε την πραγματικότητα να σας διαψεύδει και τους κυβερνώντες, αν τελικά καταφέρουν να κάνουν τη δουλειά τους, να σας πετάνε «σαν τρίχα απ’ το ζυμάρι»!

Όσο λοιπόν είναι καιρός σας καλούμε να στηρίξετε το αίτημα της πλειοψηφίας του Λεσβιακού λαού για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού, και να αντιταχθείτε στη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης  δυστυχισμένων ανθρώπων στον τόπο μας.

Η Λέσβος είναι ενιαία και το μέλλον όσων την κατοικούν, ντόπιων και προσφύγων, είναι αλληλένδετο γι’ αυτό και αγώνας πρέπει να είναι κοινός!

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ