ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

ΠΥΞΙΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ: Τσιμεντένιος στύλος κοντά στο μνημείο στα Τσαμάκια

Πριν από λίγες μέρες λάβαμε επιστολή διαμαρτυρίας από τους Φίλους ιστορικής μνήμης και πολιτιστικής δημιουργίας για την εγκατάσταση ενός τεράστιου τσιμεντένιου στύλου και ενός μεγάλου μεταλλικού κουτιού σε σημείο κοντινό στο χώρο που βρίσκεται το μνημείο που κατασκευάστηκε στη μνήμη ων εκτελεσμένων συμπατριωτών μας από τους Γερμανούς κατακτητές.

Να θυμίσουμε πως ο χώρος αυτός από το 2016 χαρακτηρίστηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως «Τσαμάκια μαρτυρικός τόπος ιστορικής μνήμης»

Είναι δίκαιη λοιπόν η απαίτηση των φίλων ιστορικής μνήμης και πολιτιστικής δημιουργίας για το σεβασμό και της αισθητικής του χώρου αλλά και της ιστορικής μνήμης που διαφυλάσσει.

Είναι δε ευκαιρία με την αναβάθμιση αυτής της περιοχής μετά την ολοκλήρωση των έργων, το μνημείο αυτό να αποτελέσει σημείο αναφοράς της περιοχής αλλά και να υπηρετήσει την διατήρηση της ιστορικής μνήμης στις νέες γενιές.

Στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε το αίτημα των φίλων ιστορικής μνήμης και πολιτιστικής δημιουργίας επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο κ. Τζιμή από τον οποίο ζητήσαμε να καλέσει τις επόμενες μέρες τους Φίλους ιστορικής μνήμης και πολιτιστικής δημιουργίας σε μια σύσκεψη μαζί με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες εξεύρεσης λύσης και ικανοποίησης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο του αιτήματος των φίλων ιστορικής μνήμης και πολιτιστικής δημιουργίας , όσο ακόμα το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οκ. Τζιμής ανταποκρίθηκε θετικά σ’ αυτό το αίτημα και θέλουμε να πιστεύουμε πως έχοντας την ευαισθησία που προκύπτει και από την ιδιότητα τουως εκπαιδευτικού θα φροντίσει σύντομα να βρεθεί λύση.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ