ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Σε εμφυλιοπολεμική εκδήλωση κατά των «κομμουνιστοσυμμοριτών» ως εκπρόσωπος Μητσοτάκη ο υφυπουργός Άμυνας

 

Στα τέλη Αυγούστου, όπως κάθε χρόνο, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών πραγματοποιεί στο Γράμμο και στο Βίτσι της δική της επέτειο για τον Εμφύλιο, τον πόλεμο κατά των «κομμουνιστοσυμμοριτών» όπως συγκεκριμένα αναφέρουν. Τα τελευταία 20 χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ απέφευγαν να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκδήλωση, και μόνο σε επίπεδο βουλευτών. Αντίθετα η κυβέρνηση Μητσοτάκη στέλνει εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού τον Αλκιβιάδη Στεφανή

Τη συμμετοχή του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή ως εκπροσώπου της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ένωση Αποστράτων «κατά των κομμουνιστοσυμοριτών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωση της η ίδια η ΕΑΑΣ .

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις πρόκειται για επετειακές εκδηλώσεις απότισης φόρου τιμής στους πεσόντες Αξιωματικούς και Οπλίτες των Ε.Δ. και Σωμάτων Ασφαλείας του Ελληνικού Στρατού αλλά και όσων αγωνίστηκαν στο πλευρό τους, κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949, κατά των Κομμουνιστοσυμμοριτών.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, καθώς όπως επισημαίνει και το armyvoice. gr,  έως σήμερα δεν υπήρχε κυβερνητική συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις διότι αποφεύγεται να δίνουν βήμα στον διχασμό του εμφυλίου. Παραδοσιακά σε αυτές τις εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ συμμετείχαν η Χρυσή Αυγή και ακροδεξιές πολιτικές κινήσεις.

Η συμμετοχή της κυβέρνησης φέτος και η εκπροσώπηση του ίδιου του πρωθυπουργού σε επετειακές εκδηλώσεις κατά «κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, δίνει άλλη διάσταση, καθώς δεν πρόκειται για εορτασμό της εθνικής αντίστασης αλλά για εορτασμό των επιχειρήσεων του εμφυλίου 1946 – 1949.

Σημειώνεται ότι η ΕΑΑΣ είναι ΝΠΔΔ και εποπτεύεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.