ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Σε ταληράκια

 

Είναι λοιπόν όλοι αυτοί εκεί έξω. Οι αλτραϊτάκηδες.

Όλοι αυτοί που όταν θεωρούν πως ο δολοφόνος είναι αλλοδαπός, φωνάζουν να επιτραπεί η οπλοφορία και να εφαρμοστεί η ποινή του θανάτου.

Αλλά όταν αποδεικνύεται ότι ο δολοφόνος ήταν  Έλληνας της μεσαίας τάξης, λένε «Γυναικοκτονία; Πώς σας ήρθε αυτή η βλακεία; Ανθρωποκτονία είναι και πάτε να το κάνετε ιδεολογικό…»

Ας δούμε λίγο επί της ουσίας πώς λειτουργεί το μυαλό τους.

Εν πρώτοις, η ελεύθερη οπλοφορία. Γενικά είναι μια εξαιρετική ιδέα για να πολλαπλασιάσουμε τους φόνους για ασήμαντη αφορμή.

Να πυροβολούνται για το παρκάρισμα φερ’ ειπείν ή για τις ώρες κοινής ησυχίας.

Ή για οικογενειακούς καυγάδες – όταν υπάρχει το όπλο, έχεις πολλές δυνατότητες.

Αλλά το μυαλό των αλτραϊτάκηδων δεν φτάνει σε τόσο περίπλοκα σχήματα. Γι’ αυτούς ελεύθερη οπλοφορία σημαίνει το δικαίωμα των ντόπιων να πυροβολούν αλλοδαπούς.

Στην πραγματικότητα, η οπλοφορία δύσκολα μπορεί να σε βοηθήσει απέναντι σε επαγγελματίες αποφασισμένους να εισβάλουν σπίτι σου. Μπορεί όμως να έχει διάφορες άλλες εφαρμογές.

Για άμυνα πάντα, αλλά αυτά είναι σχετικά πράγματα. Και σύκα να πάει να σου κλέψει ο άλλος, άμα τον πυροβολήσεις, άμυνα είναι.

Υπάρχουν άλλωστε η αστυνομία, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ, που κάπως θα βοηθήσουν αν ο δράστης είναι πλούσιος λευκός και το θύμα μετανάστης.

Η ποινή του θανάτου επίσης δεν είναι παραγωγική.

Πρώτον, γιατί η αυστηρότητα των ποινών δεν αποτρέπει τις εγκληματικές πράξεις.  Όταν κάποιος εγκληματεί, δεν σκέφτεται τι ποινή θα αντιμετωπίσει αν τον πιάσουν.

Δεύτερον, γιατί όταν η ποινή του θανάτου εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπως αυτή των Γλυκών Νερών, τα πράγματα είναι κάπως αμήχανα.

Γι’ αυτό και κανένας δεν σκέφτηκε να την αναφέρει στη συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες.

Μέσα στα μυαλά των αλτραϊτάκηδων η ποινή του θανάτου αξίζει τον κόπο όταν ο εκτελούμενος είναι ξένος.

Αυτό είναι που τους δίνει ικανοποίηση. Μιλάει η Κου Κλουξ Κλαν που έχουν μέσα τους.

Κάτι που ξέραμε ήδη άλλωστε.

Σε ό,τι αφορά τον όρο «γυναικοκτονία» τώρα, που τόσο τους ερεθίζει.

Υπάρχουν και άλλοι τέτοιου είδους όροι: πατροκτονία, μητροκτονία, αδελφοκτονία, παιδοκτονία. Αλλά αυτοί δεν τους ενοχλούν τόσο.

Όπως και οι παραπάνω όροι, η γυναικοκτονία σού περιγράφει ακριβώς αυτό που έχει γίνει. Δηλαδή μια εγκληματική ενέργεια στην οποία παίζει ρόλο η σχέση του θύματος με τον δράστη.

Αλλά με τους άλλους όρους δεν σκαλώνουν. Ποτέ δεν θα έβγαιναν, π.χ., να πουν γιατί το λέτε «μητροκτονία», περί ανθρωποκτονίας γενικώς πρόκειται.

Γιατί σκαλώνουν με τη «γυναικοκτονία». Γιατί ο όρος περιέχει ένα κατηγορηματικό σχόλιο για το πώς είναι αυτή η κοινωνία.

Δηλαδή την ύπαρξη συνθηκών και αντιλήψεων που τροφοδοτούν την άσκηση βίας πάνω σε γυναίκες, μέσα στο περιβάλλον τους και στις σχέσεις τους.

Μια βία η οποία τελικά δικαιολογείται και ξεπλένεται: «την αγαπούσε παράφορα», «τον είχε πληγώσει», «δεν άντεχε ότι θα τη χάσει», «δεν μπορεί, κάτι θα του έκανε».

Δηλαδή μια αθλιότητα που ρίχνει τελικά την ευθύνη στα θύματα.

Παλιά τα έλεγαν «εγκλήματα τιμής» και τα δίκαζαν με ελαφρυντικά.

Στο μυαλό των αλτραϊτάκηδων όλα αυτά είναι απλώς πράγματα που συμβαίνουν. Κι αυτοί που τα επικρίνουν είναι φλύαροι δικαιωματιστές που προκαλούν ανακατωσούρα.

Γι’ αυτό εκνευρίζονται τόσο με τον όρο «γυναικοκτονία».

Ας εξοικειωθούμε με την πραγματικότητα. Υπάρχει πολύ κατακάθι στα μυαλά και στις ψυχές κάποιων ανθρώπων.