ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Στο πλευρό του πολίτη, και τέτοια…

Προχθές ο πρωθυπουργός εγκαινίασε τα ανύπαρκτα έργα στο Ελληνικό, τα οποία μάλιστα είχε ξαναεγκαινιάσει τον Ιούλιο του 2020. Και χθες πήγε στην Καρδίτσα να επιθεωρήσει τα έργα επισκευής του οδικού δικτύου που είχε καταστραφεί από την κακοκαιρία «Ιανός».

Δεδομένου ότι η κακοκαιρία «Ιανός» έπληξε τη χώρα τον Σεπτέμβριο του 2020, εύκολα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι εκεί είναι δύο χρόνια χωρίς οδικό δίκτυο. Ας προσθέσουμε σ’ αυτό ότι τον Αύγουστο του 2011, δηλαδή έναν χρόνο μετά το συμβάν, οι αγρότες της Καρδίτσας διαμαρτύρονταν ότι δεν είχαν αποζημιωθεί ακόμα για τις καταστροφές στις καλλιέργειές τους.

Η πραγματικότητα είναι ότι το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη κινήθηκε ταχύτατα όπου ο επισπεύδων ήταν τα ισχυρά συμφέροντα. Όπου ο επισπεύδων ήταν οι κοινωνικές ανάγκες τα έκανε μαντάρα. Από το ΕΣΥ μέχρι τις κακοκαιρίες και από τις εκκρεμούσες συντάξεις μέχρι τις ρήτρες της ΔΕΗ, ο κυβερνητικός μηχανισμός έλαμψε διά της αδράνειας και της ανικανότητάς του. Κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου. Γι’ αυτό από δω και μπρος, και μέχρι τις εκλογές, θα βλέπουμε τον Μητσοτάκη σε εργοτάξια να δηλώνει ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να στέκεται στο πλευρό του πολίτη.

Τις πραγματικές προτεραιότητες της κυβέρνησης ο κόσμος τις ξέρει καλά. Και ξέρει, επίσης, ότι θα τις νιώσει ακόμα πιο ωμά στην πλάτη του έτσι και εμπιστευτεί ξανά τον Μητσοτάκη. Οι κάλπες θα δείξουν.