ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν.Ε Λέσβου: Ο κύριος Κύτελης προσπαθεί να οικειοποιηθεί έργα που σχεδίασαν άλλοι…

Τις τελευταίες μέρες σε απόλυτο συντονισμό με τον κυβερνητικό βουλευτή Χαράλαμπο Αθανασίου, ο  Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης προσπαθεί να κρύψει  την απόλυτη πολιτική γύμνια του κόμματος του και των παραγόντων του, την απουσία του παραμικρού σχεδιασμού για τον νησί αλλά και τις εγκληματικές κυβερνητικές επιλογές στη διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.

Με επικοινωνιακά τεχνάσματα επιχειρούν να οικειοποιηθούν  ως «κατόπιν ενεργειών τους έργο» μια σειρά από αναπτυξιακά έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί και βρίσκονταν σε στάδιο υλοποίησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα:

  1. Το νέο κολυμβητήριο της Λέσβου. Είχε διασφαλιστεί η χρηματοδότηση του με 5.000.000 ευρώ από το 2018 μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Είχε δε ανακοινωθεί στο αναπτυξιακό συνέδριο που είχε πραγματοποιηθεί στο νησί την άνοιξη του 2018.

Η προηγούμενη Δημοτική αρχή είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να φτάσει στο στάδιο δημοπράτησης. Η μοναδική συνεισφορά της εκλεκτής του κ. Αθανασίου δημοτικής αρχής Κύτελη ήταν να καθυστερήσει έναν ολόκληρο χρόνο τη δημοπράτηση του!

  1. Η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού  της νότιας πόλης. Είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε υλοποιήσει όλες τις διαδικασίες έως το στάδιο της δημοπράτησης. Και εδώ η συνεισφορά της δημοτικής αρχής ήταν ανύπαρκτη. Περιορίστηκε απλά στο να καθυστερήσει και αυτό το έργο.

Η δημοτική αρχή Μυτιλήνης επένδυσε αποκλειστικά προεκλογικά σε μια στείρα ξενόφοβη, ρατσιστική και ακραία αντί – μεταναστευτική ρητορική, χωρίς κανένα αναπτυξιακό σχεδιασμό, χωρίς οποιοδήποτε όραμα για το τόπο. Είναι γνωστό πως γνωστά ακροδεξιά στοιχεία του νησιού με ενεργό σύνδεση με κόμματα της ναζιστικής και άλλης ακροδεξιάς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, που πρωταγωνίστησαν και πρωταγωνιστούν στα μπλόκα και στη βία κατά ντόπιων και ξένων κόσμησαν το ψηφοδέλτιο της και όχι μόνο αυτό. Αλλά και ψηφοδέλτια με τα οποία αντάλλαξαν «σιωπές», «ανοχές» και υποσχέσεις για μελλοντικές «απαλλαγές». Ξέρουν αυτοί.

Σήμερα αντιλαμβανόμενοι το πολιτικό αδιέξοδο της ανέξοδης πολιτικής τους προσπαθούν να  «χρυσώσουν» το  χάπι της νέας δομής – φυλακής που ετοιμάζεται με τις ευλογίες τους, παρουσιάζοντας έργα που μόνο στο δικό τους φαντασιακό κόσμο μπορούν να θεωρηθούν  δικά τους.

Ο κόσμος πλέον ξέρει και μέρα με τη μέρα καταλαβαίνει. Αν δεν υπήρχε το ζήτημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού στο νησί, η δημοτική αρχή Κύτελη και όσοι επένδυσαν σε αυτή θα βρισκόταν στα αζήτητα. Πολύ σύντομα αυτή θα είναι και η κατάληξη της. Η Μυτιλήνη θα τη θυμάται πάντα ως τη χειρότερη εκλεγμένη δημοτική αρχή στην ιστορία της πόλης.