ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τι κρίνεται στις εκλογές της Κυριακής

 

 

Το αντιΣΥΡΙΖΑ σύστημα έχει έτοιμα τα επιχειρήματα προκειμένου να απαξιώσει την εκλογική διαδικασία της Κυριακής για την ανάδειξη ηγεσίας και νέας Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση: Αφού ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει αντίπαλο δεν έχει νόημα η επανεκλογή του, ο πήχης για τη συμμετοχή είναι ο αριθμός ψηφοφόρων που πήγαν στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο,τιδήποτε κάτω από αυτό θα είναι αποτυχία.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σκοπίμως παραγνωρίζουν ότι στη συγκεκριμένη ψηφοφορία συμμετέχουν ενεργά μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι γενικώς και αορίστως “φίλοι” που μπορεί να υποστηρίζουν διαφορετικά κόμματα ή να εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

Αγνοούν επίσης ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η πρώτη φορά που ανοίγεται στη λαϊκή βάση και αυτό έγινε μετά από μεγάλη εσωκομματική συζήτηση και όχι με την ελαφρότητα μιας επιλογής με επικοινωνιακή στόχευση.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν άλλοι υποψήφιοι εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι αδυναμία αλλά δύναμη γιατί δείχνει το μέγεθος της αποδοχής του από ολόκληρη την παράταξη.

Επομένως, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η διεύρυνση και ο μετασχηματισμός του ώστε να αποτελέσει αξιόπιστη κυβερνητική εναλλακτική με τη στήριξη του προοδευτικού κόσμου.

Η αύξηση των μελών του, με νέες εγγραφές που θα γίνουν τη μέρα της ψηφοφορίας, η ομαλότητα της διαδικασίας και ο σεβασμός στο αποτέλεσμα της, η ήττα των “γραμμών” στην ανάδειξη της νέας ΚΕ, μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για πολιτική αλλαγή σύντομα είναι τα κριτήρια που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα την Κυριακή.

Ο λογαριασμός στέλνεται πίσω στην κυβέρνηση και όχι από τους προεδρικούς στην “Ομπρέλα” ή το αντίστροφο.