ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου: Η κατάργηση των ανταποκριτών ΟΓΑ πλήγμα για τους αγρότες

Θεματική Αγροτικού

 

Η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τους ανταποκριτές του ΟΓΑ δίνει ακόμα ένα πλήγμα στους αγρότες των χωριών του νησιού μας οι οποίοι διαπιστώνουν ότι χάνουν πολύτιμες υπηρεσίες και καθοδήγηση που σχετίζονται με τον ασφαλιστικό τους κλάδο. Οι υπηρεσίες που προσέφεραν, στους αγρότες, οι ανταποκριτές του ΟΓΑ, ήταν αρκετά σημαντικές, καλύπτοντάς ανάγκες που αφορούσαν στην σύνταξη και συνταξιοδότησή τους, τα επιδόματα, την ασφαλιστική τους ικανότητα, την ενημερότητά τους, κ.α.

Η απόφαση της Κυβέρνησης δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους αγρότες, ειδικά των απομακρυσμένων χωριών του νησιού μας, και δυσκολεύει την καθημερινότητα τους, ειδικά σε περίοδο πανδημίας. Ακόμα, αγνοεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αγροτικών περιοχών του νησιού μας, τις μεγάλες αποστάσεις, την μειωμένη ή παντελή έλλειψη συγκοινωνιών, την ηλικία των περισσότερων αγροτών, αλλά και την έλλειψη τεχνολογικής γνώσης για την υλοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών με τον eΕΦΚΑ.

Επιπρόσθετα, ο υποστελεχωμένος ΕΦΚΑ πρόκειται να υποδεχθεί και τους αγρότες μας μας που μέχρι χθες εξυπηρετούνταν από τους ανταποκριτές του ΟΓΑ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων συμπολιτών μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της για την κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ οι οποίοι προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στο νησί μας και να παραμείνουν αποκεντρωμένες οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στην ύπαιθρο για να μην υπάρξει υπερσυγκέντρωση στο κατάστημα της Μυτιλήνης.

Τέλος πληροφορούμε τους αγρότες που μας εκφράζουν τα έντονα παράπονά τους ότι ήδη 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  έχουν φέρει το θέμα στην Βουλή με σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας που κατατέθηκε στις 10/2/2021.