ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

ΣΥΡΙΖΑ – Π. Σ Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου: Η ανήθικη στοχοποίηση της Κατερίνας Βόλτσιου…

 

Η ανήθικη στοχοποίηση της Κατερίνας Βόλτσιου, μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου, από τον γνωστό Χρυσαυγίτη, Νίκο Παπαγιαννίδη και την ακροδεξιά συμμορία στην οποία συμμετέχει, αλλά και από άλλους, συνομιλητές-αυλικούς της ΝΔ, δεν βασίζεται απλώς σε ψεύδη και συκοφαντίες, αλλά προδίδει ταυτόχρονα και το θράσος όλων των παραπάνω.

Και το θράσος αυτό πηγάζει από την ανομία που επικρατεί στη Λέσβο τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα της αρνησιδικίας που έχει παρατηρηθεί στο νησί για ανάλογες στοχοποιήσεις από παράγοντες του σημερινού κυβερνητικού κόμματος. Η στοχοποίηση αυτή προδίδει και την αντίληψη τους για ένα κράτος- κομματικό λάφυρο. Κατ’ αυτούς, μια αξιοκρατική επιλογή σε μια θέση εργασίας μέσω νομίμων διαδικασιών δεν είναι αποδεκτή, εφόσον αφορά κάποιον πολίτη προερχόμενο από την Αριστερά. Αποδεκτά γι’ αυτούς είναι μόνο τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων: Είσαι σφουγγοκωλάριος του κράτους των «αρίστων»; Φιλάς το χέρι των τοπικών «αρχόντων» της Δεξιάς; Τότε και μόνο τότε έχεις δικαίωμα να εργαστείς σε θέση που έχει σχέση με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αυτή η αντίληψη, ότι «το Κράτος είμαστε εμείς», γυρνά τη Λέσβο στις δεκαετίες του ’50 και του ’60, στα μετεμφυλιακά χρόνια. Είναι ακριβώς η αντίληψη που πρέπει να ξεριζώσουμε από την τοπική μας κοινωνία, αν θέλουμε αυτός ο τόπος να πάει μπροστά. Στεκόμαστε, λοιπόν, δίπλα στην Κατερίνα Βόλτσιου, που στοχοποιήθηκε, επειδή «τόλμησε» να καταλάβει αξιοκρατικά και με όλες τις νόμιμες διαδικασίες μια θέση ολιγόμηνης εργασίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Και θα την στηρίξουμε σε κάθε παραπέρα άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων της, για την υπεράσπιση του δικαιώματός της στην εργασία, καθώς και της τιμής και της υπόληψής της ως γυναίκα και ως πολίτης.