ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Τα πατριωτικά λιοντάρια και οι καρπαζιές

Είναι λοιπόν βαριά ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη το γεγονός ότι επέτρεψε η οξυμμένη ελληνοτουρκική αντιπαράθεση να αντιμετωπίζεται από την Ε.Ε. με κριτήριο τα γερμανικά οικονομικά συμφέροντα. Αυτό δεν είναι εξωτερική πολιτική.

Η κατάληξη αυτής της συνόδου ήταν γνωστή εδώ και μέρες και φάνηκε ακόμα πιο καθαρά από το προσχέδιο συμπερασμάτων που δημοσιοποιήθηκε.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ακόμα και οι πολυδιαφημισμένες συμμαχίες, που έχουν επισφραγιστεί με πολυδάπανες αγορές εξοπλιστικών συστημάτων, πήγαν περίπατο.

Η δήλωση του Μητσοτάκη πριν τη σύνοδο ότι «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται» τον αφήνει εκτεθειμένο. Καρπαζιές ήταν το αποτέλεσμα.

Αποδεικνύεται ότι η συστηματική άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ασκήσει οποιαδήποτε πίεση στην Ευρώπη καταλήγει σε ολέθρια αποτελέσματα.

Στα ελληνοτουρκικά η χώρα οδηγείται σε διερευνητικές συνομιλίες έχοντας κάνει ήδη σοβαρές παραχωρήσεις στην εθνική της κυριαρχία. Δηλαδή από δυσμενέστερη θέση.

Και στο προσφυγικό, αντί να απαιτήσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, έχει αναλάβει, πρόθυμα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Οι τύποι που παρίσταναν τα πατριωτικά λιοντάρια στη Συμφωνία των Πρεσπών, αυτοί που φώναζαν «πουλήσατε τη Μακεδονία για τις συντάξεις» έχουν παραιτηθεί από την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας.

Κυβερνάνε για τις μπίζνες και μόνο. Κι αυτό δεν είναι πλέον μυστικό.