ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Τι ωραία κανονικότητα!

 

«Επιστρέφουμε στην κανονικότητα!». Μας το προανήγγειλαν κάποιοι πολιτευτές της Ν.Δ., -περιχαρείς από τη νίκη τους  τον Ιούλιο του ’19-, που στη μονόπλευρη σκέψη τους η μόνη ανωμαλία στην κανονική ροή της ζωής μας είναι να κυβερνάει η αριστερά. Έτσι –αθέλητα τους-, μας θύμισαν  τη μνημονιακή κανονικότητα που ζήσαμε μέχρι το ’15 με κυβερνήσεις Σαμαρά- Βενιζέλου και άλλων δικών τους.

Και αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε για το νόημα της κανονικότητας και αν μας αρέσει…

Σκέφτηκα πως την καλύτερη κανονικότητα τη ζουν αυτοί που είναι στον παράδεισο. Τη χειρότερη ίσως στην κόλαση, ίσως και κάποιοι στη γη…

Μετά την καραντίνα της προηγούμενης άνοιξης ο Κ. Μητσοτάκης μας προανήγγειλε την έλευση εκ νέου της κανονικότητας. Αυτή τη φορά χωρίς κορονοϊό. Τι ήθελε και μίλαγε αντί να κάνει κάτι, ο γκαντέμης… Ο γκαντέμης που είχε πεισθεί πως είναι τυχερός.  

Έτσι τώρα ζούμε την κοροναϊκή  κανονικότητα μέσα στην ευρύτερη Μητσοτάκεια κανονικότητα που είχε προαναγγελθεί.

Δεν είναι το νόημα της κανονικότητας που θολώνει. Είναι η ίδια η λέξη που φτιάχτηκε για να εννοεί ο καθένας ό, τι θέλει, όπως συμβαίνει και με πολλές άλλες λέξεις.

«Κανονικότητα»  θέλουμε να σημαίνει μια επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα που μας αρέσει. Γιατί, όταν η κατάσταση γίνεται δύσκολη ,θέλουμε και προσπαθούμε να γίνει παρένθεση και να επιστρέψουμε σε πιο ευχάριστη κανονικότητα.

Η καλύτερη κανονικότητα είναι αυτή για την οποία παλεύουμε. Δεν ξέρουμε με ακρίβεια πώς θα είναι, ξέρουμε όμως καλά πώς δεν θέλουμε να είναι.