ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Τουλάχιστον παίρνει μέτρα

 

Πριν δύο μέρες, ο Θάνος ο Πλεύρης ανακοίνωσε μέτρα με ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου, ώστε να «μη δημιουργηθεί πρόβλημα μεταφοράς της διασκέδασης σε κλειστούς χώρους». Από σήμερα αυτό το πρόβλημα έπαψε να υφίσταται. Κυρίες και κύριοι, η κυβέρνησή μας.

«Το γεγονός ότι τυχόν λήψη μέτρων δύο-τρεις μέρες πριν την Πρωτοχρονιά θα δημιουργούσε ένα πρόβλημα μεταφοράς της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας στους κλειστούς χώρους των σπιτιών, μας οδήγησε στην απόφαση τα μέτρα που θα ανακοινώσουμε να ισχύουν από 03/01/2022».

Η παραπάνω δήλωση έγινε από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη στις 27/12, πριν δυο μέρες μόνο.

«Τα μέτρα που ήταν να εφαρμοστούν 03/01/2022, θα εφαρμοστούν από αύριο (30/12), 6 η ώρα το πρωί…», δήλωσε σήμερα (29/12), ο ίδιος.

Μία ημέρα πριν, η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή ισχυριζόταν στο ΣΚΑΙ «Οι διαδωληνωμένοι πέφτουνε, το ΕΣΥ αντέχει και η κυβέρνηση θέλει να δώσει κάποιες τελευταίες χαρούμενες στιγμές στον κόσμο»!

Αρχές Νοεμβρίου, στην περίφημη συνέντευξή του στο MEGA, o Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε πως δε θεωρεί πως η πανδημία έχει ξεφύγει, ενώ απαξίωνε και μελέτες επιστημόνων που είχε στα χέρια του και έκαναν λόγο για πάνω από 10.000 κρούσματα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ξέρετε πόσες μελέτες έχω πάρει εγώ στα χέρια μου για αύξηση κρουσμάτων που τελικά έπεσαν πολύ – πολύ έξω;».

«Δεν ήταν αρκετά τα μέτρα ατομικής προστασίας που πήραν οι πολίτες και είχαμε έξαρση. Από τα στοιχεία που έχουμε βλέπω ότι το Δεκέμβριο θα έχουμε απότομη πτώση των κρουσμάτων», έλεγε γεμάτος κομπασμό, ο Στέλιος Πέτσας, στις 13 Νοεμβρίου.

«Η πανδημία είναι σε σαφέστατα πτωτική τάση», δήλωνε ο αφόρητα προσβλητικός για την ανθρώπινη νοημοσύνη, Άδωνις Γεωργιάδης, στις 18 Νοεμβρίου.

«Μας διαβεβαίωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι έρχεται 5ο κύμα. Άρα να είστε όλοι προετοιμασμένοι παρακαλώ για το νέο κύμα της Άνοιξης. Το γνωρίζει. Έχει εσωτερική πληροφόρηση», έλεγε ειρωνικά ο Γιώργος Γεραπετρίτης από το βήμα της Βουλής, στις 18/12.

Όλες οι παραπάνω δηλώσεις έχουν γίνει μέσα στους τελευταίους δύο μήνες.

Και μια υπενθύμιση: Ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες στη Βουλή, βασίζεται στην προϋπόθεση πως δεν θα υπάρχει πανδημία το 2022

Δεν το είπα  εγώ, Το είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης.

Κουράγιο, δύναμη και καλή τύχη σε όλους.