ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Το βραχυκύκλωμα του σεσουάρ της δημοσιογραφίας

Η δικαστική ρεπόρτερ Ιωάννα Μάνδρου, κρινόμενη με τους δικούς της αισθητικούς κανόνες, είναι και άκομψη και μπανάλ στην εμφάνιση.
Σύμφωνα με τους κανόνες της δημοκρατίας είναι μισάνθρωπος.

Ο μισανθρωπισμός της εκφράστηκε σε όλο του το μεγαλείο όταν αμφισβήτησε την οδύνη της Μάγδας Φύσσας, λέγοντας ότι παρά το μέγεθος του πόνου της φρόντιζε να είναι χτενισμένη στα δικαστήρια. «Την είδατε καμία μέρα στη δίκη αχτένιστη;», συμπλήρωσε από δίπλα ο παρουσιαστής της εκπομπής, Δημήτρης Οικονόμου.

EUROKINISSI

Τι προσπάθησαν να πει το ντουέτο της σχολής Αμάραντου; Ότι αντί να είναι εμφανές το πένθος της, πιθανόν ρίχνοντας χώμα ή στάχτες πάνω στο κεφάλι της ή ξεριζώνοντας τα μαλλιά της, όπως έκαναν οι λαοί της Ανατολής ή του… Περάματος, η Φύσσα είχε τα πυκνά της μαλλιά κανονικά και χτενισμένα.

Πού είναι ο Παύλος σου τώρα; φώναζαν χρυσαυγίτες στη Μ. Φύσσα στην αίσθουθα τους δικαστηρίου
Πού είναι ο Πόνος της τώρα; υπαινίχθηκε  η δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό της κοινό.

Λες και το βαθύ πένθος έχει μόνο έναν τρόπο να εκδηλώνεται. Αυτόν που η φάρα της θεωρεί τον πρέποντα στις περιπτώσεις που αντιμετωπίζεις τον μεγαλύτερο πόνο. Βαθιά τραυματισμένη η οικογένεια Φύσσα επιλέγει να ζήσει ένα στρεσογόνο, παρατεταμένο πένθος. Να δώσει μία πολυετή μάχη κατά της εγκληματικής οργάνωσης, μέχρι εσχάτων.

Η μάνα βγαίνει μπροστά και ηγείται αυτού του αγώνα. Ενός αγώνα που είναι βαθύτατα προσωπικός και πολιτικός. Διότι η πολιτική δεν αρμοδιότητα των ειδικών, ούτε ανάθεση έργου σε εκπροσώπους. Δεν έχουμε την απαίτηση να έχουν αφομοιώσει την Πολιτική του Αριστοτέλη οι εκπρόσωποι της ανώτερης τάξης, αλλά τουλάχιστον γνωρίζουν ότι η πολιτική έχει βαθιά τη ρίζα της στη λέξη πόλη και στους πολίτης της. Κι ότι η δικαιοσύνη είναι χαρακτηριστικό της πόλης.
Είναι λοιπόν φυσική η ορμή της οικογένειας Φύσσα για δικαιοσύνη, που μαθαίνει να ζει μέρα με τη μέρα.
Πλέον στον πυρήνα του πένθους της βρίσκεται η ανάγκη για δικαίωση.

Μόνο που δεν είπε η δημοσιογράφος ότι πιθανόν πλένεται κι όλας η μάνα, παντελώς άσχετη από τους τρόπους διαχείρισης του πένθους, τις αναγκαίες φυσιολογικές αντιδράσεις και συμπεριφορές.

Κατανοητό να επιδιώκουν να απομυθοποιήσουν όλα όσα συμβολίζει πλέον η Μάγδα Φύσσα, εξ άλλου ακούμε τα μύρια όσα μετά την έκβαση της δίκης. Αλλά από τέτοια κοινωνικά δημοσιογραφικά στρώματα περιμένεις τέτοιες συμπεριφορές, ὠϊμέ!