ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Το καλύτερο σχόλιο για όσα συμβαίνουν στο χώρο της Παιδείας

Το καλύτερο σχόλιο για όσα συμβαίνουν στο χώρο της Παιδείας, με φόντο και τις αποκαλυπτικές εικόνες από το «χτύπημα» της κακοκαιρίας με τα πλημμυρισμένα πανεπιστήμια και σχολεία και τις αυτοσχέδιες γέφυρες απεγλωβισμού από θρανία,  έγινε από τους ίδιους τους μαθητές.

Το Tvxs.gr τους «παραχωρεί» το editorial, αναδημοσιεύοντας την σκωπτική επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας προς την υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση:

«Αγαπητό Υπουργείο “Παιδείας” και αγαπητή Κυβέρνηση

Εκ μέρους όλων των σχολείων και μαθητών θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλετε ώστε να προστατέψετε τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, ώστε να είναι τα σχολεία μας ασφαλή, χωρίς κενά σε καθηγητές, ώστε να εξασφαλίζεται ότι όλοι οι μαθητές θα απολαμβάνουμε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση.

Σας ενημερώνουμε ότι η «Αξιολόγηση» των σχολικών κτιρίων και υποδομών κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα χάρη στη γενναία κρατική σας χρηματοδότηση. Μας χαροποίησε ιδιαίτερα τα νέα μαθήματα που προστέθηκαν στο ημερήσιο σχολικό πρόγραμμά μας, αυτά του κανόε-καγιάκ και της κολύμβησης.

Επίσης πήγε πολύ καλά η τηλε-άντληση των υδάτων μέσω webex από τα προαύλιά μας και από τα ολοκαίνουργια κοντέινερ που έχουμε για αίθουσες. Επιπρόσθετα, ευχαριστούμε για τα θρανία πολλαπλών χρήσεων με τα οποία εξοπλίσατε τα σχολεία μας. Το γιορτάσαμε χορεύοντας ΜΠΑΛΛΟ πάνω τους.

Τέλος, ενημερώστε εκ μέρους μας την αντιτρομοκρατική και τα ΜΑΤ ότι σήμερα και αύριο λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων δεν χρειάζεται να έρθουν από τα σχολεία και τις γειτονιές μας. Από Δευτέρα. Προς το παρόν μπορείτε να στείλετε το Λιμενικό.

Με εκτίμηση
Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας
Πέμπτη 14/10/2021».