ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Το νέο λάθος του Ιερώνυμου

Οι συνδαιτημόνες του ήταν περήφανοι για την πρόσκληση. Τόσο που αρκετοί από αυτούς έκαναν αναρτήσεις στους λογαριασμούς τους στα social media για να δείξουν ότι ήταν εκεί: Στο ησυχαστήριό του στη Ζάλτσα Βοιωτίας, όπου δείπνησαν μαζί του για την ονομαστική του γιορτή.

Δύσκολο να καταλάβει κανείς με ποιο σκεπτικό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επέλεξε να γιορτάσει μαζί με τους υπουργούς Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη και Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκο, με την αν. υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, με τις υφυπουργούς Ζωή Ράπτη, ∆όµνα Μιχαηλίδου, τον Σίµο Κεδίκογλου και με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό.

Ήταν δηλαδή μια δεξιά σύναξη. Ακατανόητο, προκλητικό, απαράδεκτο. Εξαιρετικά επιβλαβές για την εικόνα του Αρχιεπισκόπου και για το κύρος της Εκκλησίας, προσβλητικό για τους χριστιανούς που δεν στηρίζουν με φανατισμό την κυβέρνηση, διχαστικό και ευτελές.

Είναι μια εποχή εκρηκτικού ελλείμματος εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς. Ο σεβασμός στα κέντρα επιρροής και στους εκπροσώπους κάθε εξουσίας κερδίζεται όλο και πιο δύσκολα.

Η απόσταση των «πάνω» με τους «κάτω» διαρκώς μεγαλώνει. Και αυτή η αποξένωση φέρνει απόγνωση και οργή, άλλοτε βουβή και άλλοτε θορυβώδη.

Οι ελίτ δείχνουν όλο και πιο έντονα ότι δεν καταλαβαίνουν τις διεργασίες που συντελούνται στα σωθικά της κοινωνίας.

Και ο Ιερώνυμος προκαλεί άλλοτε φωτογραφιζόμενος με τον Μένιο Φουρθιώτη και άλλοτε συντρώγοντας με επιφανείς Νεοδημοκράτες.  Στην καλύτερη περίπτωση αφέλεια, στη χειρότερη κυνισμός.

 

Πηγή φωτογραφίας: Facebook