ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Το πολιτικό αδιέξοδο του Μητσοτάκη

Αν σήμερα επιχειρήσει να επιβάλει την απαγόρευση των συναθροίσεων που η ίδια έχει ανακοινώσει, τότε θα βρεθεί υπόλογη για παραβίαση του συντάγματος και αντιδημοκρατικό αυταρχισμό. Και θα έχει μείνει μόνη της με τον Βελόπουλο, την αστυνομία και τους ακροδεξιούς της Ν.Δ. να έχουν το επάνω χέρι. Και κανείς δεν θα πιστεύει ότι όλα αυτά γίνονται για τη δημόσια υγεία.

Αν πάλι αφήσει τα πολιτικά κόμματα να κάνουν αυτό που έχουν ανακοινώσει ότι θα κάνουν, η απαγόρευσή της θα έχει ακυρωθεί στην πράξη και αυτό θα είναι μια σοβαρή πολιτική ήττα.

Γιατί αυτό παθαίνει όποιος χρησιμοποιεί χουντικής έμπνευσης εργαλεία, όπως η απαγόρευση συνάθροισης άνω των τεσσάρων ατόμων, για να διαχειριστεί τα πράγματα σε μια δημοκρατία. Έστω και σε εποχές πανδημίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγήθηκε σε κατάσταση πολιτικής απομόνωσης. Και αυτό δεν τη συμφέρει καθόλου, ούτε για τη διαχείριση της πανδημίας ούτε για τα νομοσχέδια που θέλει να περάσει το επόμενο διάστημα.

Σε συνθήκες πολιτικής απομόνωσης, η φθορά της θα είναι τεράστια. Και η λίστα Πέτσα, όση προσπάθεια κι αν καταβάλει, το μόνο που θα καταφέρει είναι να προκαλέσει ακόμα περισσότερη οργή.

Αλλά αυτό θα έπρεπε να τα σκεφτούν πριν αναθέσουν τη διαχείριση της κατάστασης στον Χρυσοχοΐδη και τους ακροδεξιούς. Τώρα είναι μάλλον αργά.