ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Το “Thatcher, Thatcher, milk snatcher” ζήλεψε και ο Μητσοτάκης

Όχι. Η κυβέρνηση αυτή δεν εκβιάζεται από την πείνα. Όχι. Η κυβέρνηση αυτή δεν εκβιάζεται από 185.000 μαθητές. Όχι. Η κυβέρνηση αυτή δεν εκβιάζεται από πεινασμένους. Η κυβέρνηση αυτή μόνο δημιουργεί. Και πείνα και πεινασμένους. Και αν χρειαστεί και νεκρούς. Έτσι πάει και σε όποιον αρέσει. Γιατί γι’ αυτό τους ψήφισαν και αυτό μας τρίβουν στα μούτρα κάθε φορά που κάποιος τολμά να αμφισβητήσει την πολιτική και τις προθέσεις τους.

Έτσι και με τους μαθητές και τις ιδεοληψίες των σχολικών γευμάτων, που εκπαιδεύουν τα παιδιά στο τσάμπα φαγητό χωρίς κόπο και ιδρώτα. Κομμένο λοιπόν το τσάμπα και τα σχολικά γεύματα, γιατί σε αυτή την κυβέρνηση οι εκβιασμοί της πείνας δεν περνάνε. Όπως τότε στη Μ. Βρετανία με τη Μάργκαρετ Θάτσερ, που κι αυτή δεν ανεχόταν τους εκβιασμούς των πεινασμένων. Είτε σε φυλακές είτε σε σχολεία. Στέλνοντας τους μεν απεργούς πείνας στον θάνατο, τους δε μαθητές σε ακόμα μεγαλύτερη πείνα κόβοντας το δωρεάν γάλα στα σχολεία, μένοντας για έναν ακόμη λόγο στην Ιστορία με το απαξιωτικό σύνθημα “Thatcher, Thatcher, milk snatcher”, που σε ελεύθερη μετάφραση στιγμάτισε ακόμη και μετά θάνατο την πρωθυπουργό της Βρετανίας που άρπαξε ακόμα και το γάλα από τα παιδιά της χώρας της.

Στα χνάρια λοιπόν της πρωθιέρειας του νεοφιλελευθερισμού και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που με τον πλέον κυνικό τρόπο κόβει τα σχολικά γεύματα από 185.000 μαθητές διογκώνοντας με τον τρόπο αυτό τα οικονομικά προβλήματα των οικογενειών τους, λες και η πείνα είναι μια πραγματικότητα που αυτά τα παιδιά την βίωναν μόνο με ανοιχτά σχολεία και αφού τα σχολεία τώρα δεν λειτουργούν, παύουν και αυτοί οι μαθητές να πεινάνε. Αλλά και να πεινάνε, δεν θα καταφέρουν να εκβιάσουν αυτή την κυβέρνηση που δεν καταλαβαίνει τίποτα από την πείνα των άλλων.