ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Τσίπρας σε Μητσοτάκη / «Αυτά να τα πείτε στις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους»(video)

Δεν συναισθάνεστε την κρισιμότητα των στιγμών είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του, απαντώντας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ήρθατε πάλι στη δευτερολογία σας να επαναφέρετε τα στοιχεία της στατιστικής και να μας πείτε ότι στο Βέλγιο πεθαίνουν περισσότεροι; Είναι λίγοι δηλαδή οι πάνω από 40 που πεθαίνουν κάθε μέρα στη χώρα μας; Να πάτε στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν ανθρώπους τους να τους πείτε ότι στο Βέλγιο πεθαίνουν περισσότεροι. Ο κόσμος βλέπει και συγκρίνει» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία,

 

«Δεν μπορέσατε να κρύψετε τον εκνευρισμό σας. Θα περίμενε κανείς μετά από μία διαδικασία σχεδόν 5 ωρών να έχετε συναισθανθεί πού βρισκόμαστε. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κατέθεσαν προτάσεις. Μόνο εσείς εμφανίζεστε αυτάρεσκα να υπερηφανεύεστε ότι τα έχετε κάνει όλα καλά, να αντιπολιτεύεστε την αντιπολίτευση» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει για το μήνα των Χριστουγέννων «σε μία εισοδηματική ενίσχυση ανάσα για την ελληνική κοινωνία που στενάζει. Να υλοποιήσετε την πρότασή μας για το εισόδημα έκτακτης ανάγκης που παρέχει 400 ευρώ στο πρώτο ενήλικο μέλος, 200 ευρώ στο δεύτερο και 100 ευρώ στο κάθε παιδί. Θα ωφεληθούν 1,9 εκατ,. νοικοκυριά και συνολικά 4 εκατ. άνθρωποι».