ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που πέρασε ποτέ από την χώρα είστε εσείς (Video)

 

 

«Μη με προκαλείτε, θα παίρνετε απαντήσεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο μέτωπο της πανδημίας

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο μέτωπο της πανδημίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. «Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που έχει περάσει στη χώρα είστε εσείς που υποσχεθήκατε στον ελληνικό λαό ανάπτυξη ισχυρή και φέρατε υπανάπτυξη 15% στο δεύτερο τρίμηνο του 2020. Να τελειώνουν τα αστεία, να τελειώνει αυτό το παραμύθι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μία αναφορά εκτός κειμένου.

 

 

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση πέτυχε ένα «κατόρθωμα», να μετατραπεί η μεγάλη επιτυχία του ελληνικού λαού στην πρώτη φάση της πανδημίας, σε φιάσκο. «Η έλλειψη σχεδίου, οι παλινωδίες σας και η διαρκής προσπάθεια να μεταφέρετε τις ευθύνες σας στους πολίτες είναι ο απολογισμός της πολιτικής σας, τους μήνες μετά την άρση του lockdown» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έκαψε το χαρτί του ασφαλούς προορισμού για τη χώρα μας ενώ παράλληλα την κατηγόρησε ότι απέκρυψε κρούσματα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

«Μη με προκαλείτε, θα παίρνετε απαντήσεις. Οι αλήθειες ορισμένες φορές είναι δυσάρεστες» σημείωσε σε άλλο σημείο ο Αλ. Τσίπρας, με αφορμή την αναφορά του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση σε μερικούς μήνες έκανε όσα δεν έγιναν επί χρόνια στο ΕΣΥ. «Το καλοκαίρι του 2019 το προσωπικό ήταν περισσότερο κατά 5.000 σε σχέση με τώρα που έχουμε πανδημία» εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με μπαλώματα, με ψέματα, με προπαγάνδα, με παραπληροφόρηση από έναν καλοστημένο μηχανισμό – η λίστα Πέτσα έχει κάνει καλή δουλειά – δεν πρόκειται να κρύψεις τα προβλήματα. Αυτό έχει κοντά ποδάρια διότι η καθημερινότητα είναι πεισματάρα και όταν βρίσκεσαι μπροστά σε πολύ μεγάλες ελλείψεις και σε κινδύνους η καθημερινότητα δεν μπορεί να κρυφτεί» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε από την Κ. Μητσοτάκη να κάνει στην δευτερολογία του ένα πράγμα. «Όχι να συμφωνήσετε με αυτά που σας λέω αλλά να πάρετε μία πρωτοβουλία γενναιότητας και να αναλάβετε έστω μία ευθύνη και εσείς. Να πείτε κάναμε και λάθη όλους αυτούς τους μήνες, δεν είμαι ο Μωυσής. Να βγείτε να το πείτε. Πάψτε να στοχοποιείτε πότε τους νέους, πότε τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία, πότε τους εκπαιδευτικούς, πότε τους εργαζόμενους και φυσικά σε μόνιμη βάση την αντιπολίτευση. Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πολύ σκληρή πραγματικότητα, τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και το πρώτο βήμα να λυθούν είναι να παραδεχτείτε ως κυβέρνηση ότι υπάρχουν και ότι έχετε κάνει λάθη. Να αναλάβετε ευθύνες και να σταματήστε επιτέλους το κυνήγι μαγισσών και το κυνήγι εξαπάτησης».